Coronavirus-nieuws en live updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Vaccins zijn ons meest effectieve instrument in de strijd tegen infectieziekten

Susan Bailey, een 57-jarige gepensioneerde verpleegster uit Florida, heeft haar allemaal gehad jabs en krijgt elk jaar een griepprik. Ze is een vocale supporter van Joe Biden – en een van een groeiend aantal mensen wereldwijd dat zegt dat ze geen coronavirus vaccin, zelfs als er binnenkort een beschikbaar komt.

“Ik ben geen antivaccin. Mijn kinderen zijn allebei met alles gevaccineerd, maar ik zou vandaag geen Covid-vaccin nemen”, vertelde Bailey aan CNN.

“Ik heb onderliggende gezondheidsproblemen … ik zou graag op lange termijn genoeg onderzoeken willen zien van wat de gevolgen zijn voor het vaccin.”

Bailey zei dat ze de Amerikaanse president Donald Trump niet vertrouwt, en dat consensus over een vaccin onder ‘s werelds beste wetenschappers en minstens zes maanden testen slechts “een begin” zou zijn om haar over te halen het te nemen. “Het is veel te vroeg voor mij, zou ik zeggen, 18 maanden.”

Haar ongerustheid wordt weerspiegeld door een aanzienlijk deel van de volwassenen over de hele wereld, die de extreme opvattingen van de anti-vaccin gemeenschap, maar zeggen dat ze grote zorgen hebben over een coronavirusprik.

Neil Johnson, een natuurkundige aan de George Washington University die vaccinscepticisme bestudeert op sociale media, vertelde CNN dat de vier meest voorkomende bezwaren zijn: veiligheid; of een vaccin nodig is; vertrouwen van de gevestigde orde en farmaceutische bedrijven; en waargenomen onzekerheid in de wetenschap.

Om te zien hoe wijdverbreid de aarzeling is, stelt hij voor om uw familie en vrienden te vragen of zij een Covid-19-vaccin zouden nemen als er nu een beschikbaar zou zijn.

“Het zou me verbazen als je het aan 10 mensen vraagt ​​en je ze alle 10 laat springen en ja zegt zonder enige kanttekeningen te plaatsen,” zei hij.

Krachtig gereedschap: Wetenschappers zeggen dat vaccins van ons zijn meest effectieve tool bij het bestrijden van infectieziekten, het voorkomen 6 miljoen doden elk jaar. Talrijk studies hebben bewezen dat ze veilig zijn. Dr. Anthony Fauci, de beste Amerikaanse epidemioloog, zei dat wijdverbreide opname van een coronavirusvaccin zou een einde kunnen maken aan de pandemie en uit een onderzoek in The Lancet Medical Journal bleek dat dit de enige manier was om lockdowns volledig te beëindigen.

Toch een Associated Press / NORC Center for Public Affairs online poll vanaf mei gaf aan dat de helft van de Amerikanen zou aarzelen om een ​​vaccin te nemen of te weigeren, en een studie door King’s College Londen vorige week vergelijkbare resultaten gevonden in het VK.

Lees verder:

READ  South Carolina vs Tennessee - Game Preview - 18 februari 2021
Written By
More from Max Mcgee
Fortnite voegt een prestatiemodus toe voor oude pc’s
(Afbeelding: Epic Games) PC-componenten zijn steeds moeilijker te vinden tijdens de coronavirus-pandemie,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *