In Tamil Nadu, “OPS For CM” -posters schokte uitspraak AIADMK vóór 2021 peilingen

Verkiezingen in Tamil Nadu zijn gepland in mei volgend jaar (Bestand)

Chennai:

Met slechts negen maanden voor de verkiezingen van de Assemblee in Tamil Nadu, hebben posters met plaatsvervangend hoofdminister O Panneerselvam als de regerende AIADMK’s eerste ministeriële kandidaat rimpelingen binnen de partij veroorzaakt.

Een groep hoge ministers pendelt sinds 11 uur tussen de woningen van de heer Panneerselvam en eerste minister E Palaniswami en ontmoet ze afzonderlijk.

Zaterdagavond brachten de heren Panneerselvam en Palaniswami een gezamenlijke verklaring uit waarin ze zeiden dat alle belangrijke beleidsbeslissingen democratisch zouden worden genomen, en waarschuwden ze “functionarissen om geen persoonlijke meningen te delen”.

“De beslissingen van de partij, inclusief de alliantie, zullen het kadersentiment weerspiegelen. Alle kaders zouden eensgezind moeten werken voor de overwinning. Functionarissen zouden het delen van persoonlijke meningen moeten vermijden. Er zal actie worden ondernomen tegen degenen die dit overtreden”, aldus de gezamenlijke verklaring.

De verkiezingen zijn gepland in mei volgend jaar, maar het onderwerp van de eerste ministeriële kandidaat haalde de krantenkoppen nadat minister Sellur Raju deze week zei dat een besluit zou worden genomen na de peilingen. Hij zei dat de gekozen MLA’s zouden beslissen over hun eerste minister.

Een paar dagen later noemde een andere minister – KT Rajenthra Balaji – de heer Palaniswami, de huidige eerste minister, de kandidaat van de partij voor de eerste plaats.

De heer Panneerselvam reageerde door zijn MLA’s aan te sporen zich te concentreren op het winnen van een derde opeenvolgende termijn.

“Het doel van de AIADMK is om een ​​derde opeenvolgende termijn te winnen. Dat was de droom van Amma (voormalig Chief Minister J Jayalalithaa, die in december 2016 stierf). Mijn vriendelijke oproep is dat iedereen moet werken met decorum, verantwoordelijkheid en discipline,” tweette hij.

READ  De ontwikkelaar van Spiritfarer heeft in 2021 drie gratis DLC-pakketten aangekondigd

Tot de dood van de voormalige eerste minister was het voor de AIADMK standaardpraktijk om de partijchef naar de eerste plaats in de staat te noemen.

Toen ze moest aftreden na veroordelingen in een corruptiezaak, koos Jayalalithaa tweemaal de heer Pannerselvam uit als de plaatsvervangende Chief Minister. Ook na haar dood werd de heer Pannerselvam benoemd tot eerste minister.

emilp0c

Een poster waarop de vice-hoofdminister van Tamil Nadu O Pannerselvam wordt geprojecteerd als de eerste ministeriële kandidaat van de AIADMK

Er was echter spanning binnen de gelederen van de partij nadat Jayalalithaa’s naaste assistent, Sasikala, partijchef werd en ze speelde voor de positie van de eerste minister. Haar wens werd tot zinken gebracht nadat ze was veroordeeld in een zaak van onevenredige activa.

Sasikala koos vervolgens de heer Palaniswami met de hand om de eerste minister te worden, wat leidde tot een opstand van de heer Pannerselvam, die op een dharna bij het graf van Jayalalithaa zat.

De heer Pannerselvam stemde ook tegen de regering van Palaniswami, samen met tien anderen.

In augustus 2017 werkten beide kampen een deal en een collectief leiderschapsmechanisme uit, waarbij de heer Pannerselvam genoegen nam met de functie van plaatsvervangend hoofdminister en de heer Palaniswami ermee instemde om nr. 2 in de partij te zijn.

Dit was na het annuleren van Sasikala’s benoeming als interim-secretaris-generaal en het vernietigen van haar beslissingen, inclusief benoemingen en ontslagen.

De deal leidde er ook toe dat Sasikala’s neef, TTV Dhinakaran, werd verdreven; De heer Dhinakaran was benoemd tot adjunct-secretaris-generaal van de AIADMK.

READ  Gamersnet Podcast # 123 | Aardverschuiving in de spellen!

De Chief Minister wordt gesteund door het westelijke blok van Tamil Nadu – dit bestaat grotendeels uit de financieel machtige Gounder-gemeenschap (waartoe hij behoort). Daarmee heeft hij ook de vroegere overheersing van de AIADMK door de Thevar-gemeenschap, waartoe zijn plaatsvervanger behoort, deuken.

Terwijl de staatsverkiezingen steeds dichterbij komen, zijn beide partijen al begonnen hun politieke spierballen te buigen, in een poging om niet alleen ervoor te zorgen dat de AIADMK, een bondgenoot van de BJP, aan de macht blijft, maar ook om ervoor te zorgen dat de door hen gekozen kandidaat de voorzitter van de eerste minister bekleedt. het stof bezinkt.

Written By
More from Aubrey Mason

Veteraan Edwin Vermetten ontvangt Michiel de Ruyterprijs voor bijzonder lied tijdens Invictus Games

Veteraan Edwin Vermetten ontving maandag de Michiel de Ruyterprijs tijdens een aangepaste...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *