Coronavirusgevallen, Bihar: manipulatie van COVID-19-nummers

Minister-president Nitish Kumar wordt beschuldigd van het bedriegen van COVID-19-gegevens (Bestand)

Patna:

Volgens de oppositieleider Tejashwi Yadav heeft de regering van Bihar gegevens over coronavirusgevallen in de staat op zaterdagochtend verzuild, wat wijst op inconsistentie in cijfers over nieuwe gevallen.

De heer Yadav haalde uit naar Chief Minister Nitish Kumar omdat hij “het leven van 12.6 crore Biharis verwoestte” en beschuldigde hem ervan zijn imago te waarderen over het leven van mensen in de staat.

“In Bihar werd de hoogste stijging van één dag geregistreerd – 2226 nieuwe gevallen, met een positiviteitspercentage van 21,7 procent (hoogste in India) -. Om te voorkomen dat hij de krantenkoppen haalde, verborg de eerste minister de werkelijke cijfers en publiceerde hij een halve dag later , “Tweette Tejashwi Yadav.

‘Nitishji verwoest het leven van 12,6 crores Biharis. Om slechte pers te voorkomen, onderdrukt hij gegevens. Is uw imago belangrijker dan het leven van onze mensen, mijnheer de eerste minister, ‘zei hij, waarschuwend dat lakhs mensen zouden sterven als de lage testniveaus doorgaan.

Volgens de laatste cijfers van de regering-Bihar werden vrijdag 1.742 nieuwe COVID-19-gevallen ontdekt. De gezondheidsafdeling heeft beweerd dat dit het resultaat is van twee dagen testen.

De afdeling zei dat 901 gevallen op donderdag waren ontdekt en dat er 841 woensdag werden gemeld.

De heer Yadav heeft echter beweerd dat slechts de helft van het aantal op donderdag ontdekte gevallen is geteld. Hij beweerde dat er 1.385 gevallen van coronavirus waren geregistreerd, wat het totaal op twee dagen op 2.226 brengt en het totaal op 23.784.

Ongeacht de waarheid van de beweringen van de heer Yadav, heeft Bihar de afgelopen dagen een golf van COVID-19-gevallen gemeld. Dinsdag meldde de staat 1.432 nieuwe gevallen – de vierde opeenvolgende dag met meer dan 1.000 nieuwe infecties.

READ  De strategie van Luka Doncic die wonderen verrichtte in Los Angeles

Gezien de alarmerende situatie in de staat, zal een team van drie leden vanuit het centrum zondag Patna bereiken. Het team wordt geleid door Lav Agarwal, de gezamenlijke secretaris (ministerie van Volksgezondheid).

“Het centrum zal met de nationale gezondheidsautoriteiten samenwerken om de bestaande situatie te evalueren en de nodige ondersteuning en begeleiding te bieden”, zei het ministerie van Volksgezondheid in zijn verklaring.

De heer Yadav heeft gewezen op het bezoek van het centrale team als verder bewijs dat de regering Nitish Kumar “COVID-19-nummers manipuleert”,

“COVID-19-testen in Bihar zijn de laagste van het land. De situatie is slecht. De deelstaatregering manipuleert ook COVID-19-nummers. Het centrum stuurt een team van drie leden om de situatie te beoordelen”, zei hij. agentschap ANI.

Bihar test ongeveer 2.600 mensen per miljoen in vergelijking met het nationale gemiddelde van ongeveer 9.000.

De gezondheidsafdeling heeft de afgelopen vier dagen meer dan 10.000 monsters per dag getest. In dezelfde periode is het positiviteitspercentage echter gestegen tot bijna 13 procent.

De coronavirus-situatie in Bihar heeft er ook toe geleid dat de deelstaatregering een 16-daagse afsluiting heeft opgelegd die donderdag is begonnen.

Met input van ANI, PTI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *