Stel het college hoops-seizoen niet uit

Stel het college hoops-seizoen niet uit

Wachten is in deze situatie niet het beste beleid, meent Kevin Willard.

Naarmate meer en meer conferenties de herfstsport uitstellen, staat het voetbalseizoen op het spel en is er gepraat over het mogelijk vertragen van het college-basketbalseizoen tot 1 januari – Hall of Fame-coach Rick Pitino heeft die suggestie nu twee keer getweet – Willard denkt dat dat zou zijn een fout.

“Ik ben het er niet mee eens om het terug te duwen, omdat ik denk dat we een raam missen”, vertelde de coach van Seton Hall, die deel uitmaakt van de Big East COVID-19 Task Force, aan The Post. ‘Elke school heeft na Thanksgiving gezegd dat er niemand op de campus zal zijn, dus waarom zouden we er geen misbruik van maken als er niemand op de campus is? Het is bijna alsof je in een bubbel zit en bijna geen interactie kunt hebben met een van de studenten. Het is waarschijnlijk de veiligste tijd om te spelen.

‘Achterover leunen en wachten op het griepseizoen en wachten tot kinderen terugkomen op de campus is idioot.’

Willard’s suggestie is om een ​​seizoen van 26 wedstrijden in het Big East te spelen dat alleen voor conferenties mogelijk is en het seizoen in november te starten. Het zou profiteren van de afwezigheid van studenten en zou de competitie ook speelruimte geven als wedstrijden moesten worden uitgesteld. The Big East is al verhuisd naar het spelen van alleen conferentiegames in herfstsporten. De enige manier waarop Willard voorstander zou zijn van niet-conferentiegames is als andere conferenties soortgelijke “strikte” test-, veiligheids- en reisprotocollen hadden, aangezien het Grote Oosten nog bezig is met formuleren.

READ  Microsoft publiceert een brief uit 1999 van een poging om Nintendo te kopen

“Ik moet ervoor zorgen dat het team waar ik tegen speel precies hetzelfde doet als ik,” zei hij.

Op de vraag of hij zijn gevoelens heeft gedeeld dat Pitino – met wie hij van 2001 tot 2007 assistent was bij Louisville – het bij het verkeerde eind had, grapte Willard: ‘Dat zou ik mijn oude baas nooit vertellen.’

Hij heeft hogerop en andere coaches van Big East verteld over zijn ideeën, die volgens een bron niet zijn neergeschoten. Er hoeft nog geen beslissing te worden genomen. Er is tijd genoeg. Willard zei dat de conferentie verschillende plannen heeft besproken en slim wacht. Hij hoopt alleen dat het seizoen pas in januari wordt uitgesteld. Willard ziet geen beloning voor wachten.

“Ik denk dat dat een grote fout is. Waar gaat het virus heen? Vakantie? Ga je skiën? ‘ vroeg hij retorisch. ‘Waarom zou u niet profiteren als er niemand op de campus is? Het is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat je echt kunt isoleren. Als basketbalspelers en -teams zijn we gewend om alleen op de campus te zijn. Dat doen we een maand tijdens de kerstvakantie. Je stuurt je kinderen naar huis en dan zullen ze bij hun familie zijn. En dan laat je ze terugkomen. Je zult ze moeten isoleren en opnieuw moeten testen. … Het slaat nergens op. Ze zijn hier. Zet je protocollen in, doe je testen in en speel games. ”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *