COVID-19-controverse zorgt voor duellerende 9/11 jubileumceremonies

COVID-19-controverse zorgt voor duellerende 9/11 jubileumceremonies

De verjaardag van 9/11 volgende maand wordt geëerd met iets nieuws:

Duelceremonies.

Het 9/11 Memorial & Museum, voorgezeten door Michael Bloomberg, is van plan om op 11 september een COVID-bewuste viering te houden met vooraf opgenomen audio van familieleden die de namen van dierbaren voorlezen, in plaats van de live lezingen uit het verleden.

Maar het virus zal de Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation niet afschrikken, die van plan is om live lezingen te laten zien in een afzonderlijk, gelijktijdig evenement op korte loopafstand van het Ground Zero-monument.

“Dit wilden we niet doen. Het is iets dat we moesten doen, ”zei Frank Siller, de CEO van de stichting wiens broeder Stephen, de 34-jarige brandweerman uit Brooklyn, omkwam bij de terreuraanslagen.

De twee groepen bekritiseerden elkaar niet, maar de spanningen namen toe toen de 9/11 Memorial donderdag aankondigde dat het ook zijn Tribute In Light zou annuleren – de stralen die in de lucht schijnen om op de Twin Towers te lijken, een beslissing die furore maakte.

Onder verwijzing naar COVID-19, zeiden functionarissen dat het eerbetoon een team van ongeveer 40 stagehands en elektriciens nodig zou hebben om de 88 lampen te installeren met een risico op infectie.

De stichting Siller zei vrijdag ‘geschokt en diepbedroefd’ te zijn door die beslissing. Het zwoer “alles te doen wat menselijk mogelijk is” om de nachtelijke hemel op Ground Zero te verlichten met zijn eigen lichten.

Frank Siller
Frank SillerStefan Jeremiah

De stichting houdt haar jubileumceremonie op de hoek van Liberty Street en Church Street, naast Zuccotti Park – waar de namen van de slachtoffers hardop werden voorgelezen voordat de ceremonie werd verplaatst naar het 9/11 monument in 2014.

READ  PM Modi zegt van LoC naar LAC, passend antwoord op degenen die India uitdagen

Beide evenementen zullen klokken luiden en zes momenten van stilte in acht nemen op de exacte tijdstippen waarop het gekaapte vliegtuig neerstortte in elk van de Twin Towers, het Pentagon en in Shanksville, Pennsylvania, en toen elke toren viel.

Zaterdag hadden 297 familieleden zich bij Siller aangemeld om de namen live voor te lezen. Ze waren uitgenodigd aanmelden tot 29 augustus. Een loterij zal 140 familieleden selecteren.

Traditioneel heeft het 9/11 Memorial and Museum de mensen gekozen die de namen lazen van 2.983 mannen, vrouwen en kinderen die op 9/11 zijn omgekomen, samen met degenen die zijn omgekomen bij de WTC-bombardementen in 1993.

Gedenkteken & museumvoorzitter, Alice M. Greenwald
Gedenkteken & museumvoorzitter, Alice M. GreenwaldAstrid Stawiarz / Getty Images

Siller besloot een aparte ceremonie te houden nadat hij op 28 juli met de CEO van de herdenkingsdienst Alice Greenwald had gesproken en zij hem vertelde dat ze de live-lezing “uit een overvloed aan voorzichtigheid” zou annuleren om de mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zei hij.

De opnamen – die naar het herdenkingsplein moesten worden geleid – werden gemaakt om te worden afgespeeld in de tentoonstelling “In Memoriam” van het museum, waar foto’s van de slachtoffers te zien zijn.

Het monument heeft 6.100 familieleden uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen, zei woordvoerder Michael Frazier. Iedereen zal maskers moeten dragen en sociale afstand moeten bewaren.

“We voelden ons verplicht om het voor gezinnen mogelijk te maken om naar de site te komen, wat een diepe betekenis voor hen heeft, maar om dat, gezien de pandemie, op een zo veilig mogelijke manier te doen,” zei Frazier.

READ  Bengals 'niet in paniek' ondanks aanhoudende strijd in close games

Maar Siller stond erop dat de ceremonie van zijn stichting net zo veilig zou zijn.

Bij het lezen van de namen zullen familieleden alleen staan ​​op twee podia op twee meter afstand van elkaar, zei hij. Degenen die op hun beurt wachten om te lezen en toeschouwers zullen ook op veilige afstand van elkaar staan ​​in gemarkeerde vakken. Iedereen zonder masker krijgt er een, zei hij.

De stichting is van plan om haar evenement live te streamen.

De beslissing van het monument maakte sommige familieleden, eerstehulpverleners en anderen in het hele land boos.

“Het is een heiligschennis dat het particuliere 9/11 Memorial Museum zowel het persoonlijk lezen van namen als het eerbetoon in lichten heeft geannuleerd”, zei Sally Regenhard, wiens zoon Christian, de brandweerman, werd gedood bij de aanslagen. “Velen van ons geloven dat het niets te maken heeft met COVID en alles te maken heeft met hun financiële wanbeheer.”

Kinderen lazen de namen van slachtoffers voor tijdens een herdenkingsceremonie van 9/11.
Kinderen lazen de namen van slachtoffers voor tijdens een herdenkingsceremonie van 9/11.Drew Angerer / Getty Images

Overlevende Donna Spera lanceerde een petitie om te protesteren tegen de annulering van live lezingen. Het verzamelde vrijdag meer dan 54.000 handtekeningen.

Charles Wolf, wiens vrouw Katherine, een uitvoerend assistent, werd gedood toen de eerste fabriek haar kantoor in de North Tower trof, zei dat hij beide ceremonies ondersteunde.

“Het gaat erom dat een familielid de namen voorleest”, vertelde Wolf aan The Post.

Maar hij voegde eraan toe: ‘God zegene de Siller Foundation. Ik hoop dat ze het veilig kunnen doen. “

READ  Ghost Of Tsushima 1.1 update volgende week, voegt gratis legendes coöpmodus toe en meer
Written By
More from Max Mcgee

Joe Biden verkleint zijn VP-lijst, met Karen Bass als een van de belangrijkste kanshebbers

In meer dan twee dozijn interviews met CNN in de afgelopen dagen,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *