Suresh Raina sluit zich aan bij MS Dhoni, trekt zich terug uit de internationale cricket

After Dhoni, Suresh Raina announces retirement from international cricket

Suresh Raina sloeg 89 runs uit drie wedstrijden in de overwinning van Indias ‘T20I-serie in Zuid-AfrikaCHRISTIAAN KOTZE / AFP / Getty Images

Veteraan batsman Suresh Raina voegde zich bij de voormalige aanvoerder van India, MS Dhoni en kondigde formeel zijn pensionering aan uit alle internationale cricket. Net als Dhoni maakte Raina het officieel in een Instagram-bericht.

“Het was niets dan heerlijk om met je te spelen, @ mahi7781. Met mijn hart vol trots kies ik ervoor om met je mee te gaan op deze reis. Bedankt India. Jai Hind!” zei Raina in een post met een foto van hem met zijn CSK-teamgenoten Dhoni, Kedar Jadhav en Karn Sharma.

Dhoni had eerder een videomontage met foto’s op verschillende punten van zijn illustere internationale carrière op zijn Instagram-account geplaatst. “Bedankt. Heel erg bedankt voor je liefde en steun gedurende de hele dag. Beschouw me vanaf 1929 als gepensioneerd (sic)”, schreef de 39-jarige in zijn bijschrift.

Zowel Dhoni als Raina zullen naar verwachting spelen in de komende editie van de Indian Premier League (IPL), waarvoor ze beiden in Chennai arriveerden voor een trainingskamp voorafgaand aan het vertrek van het team naar de VAE. Het toernooi begint op 19 september en loopt tot 10 november.

Suresh Raina

Suresh Raina gaat met pensioenPRAKASH SINGH / AFP / Getty-afbeeldingen

De meeste internationale optredens van Raina kwamen onder aanvoerder van Dhoni. Hij scoorde 5.615 runs in 226 ODI-wedstrijden, waaronder vijf eeuwen en 1.605 runs, waaronder één eeuw in 78 T20I’s. Hij was de eerste Indiase speler die een eeuw scoorde in T20I-cricket en de eerste uit het land die een eeuw scoorde in alle drie de spelvormen.

Hoewel hij honderd scoorde op Test-debuut, slaagde Raina erin slechts 18 wedstrijden in het langste format te spelen en scoorde 768 punten. Zijn eeuw bij zijn debuut was ook zijn enige ton in het langste formaat van de game.

Raina stond bekend om zijn bekwaamheid in het veld en maakte deel uit van de Indiase teams die het WK 2011 en de Champions Trophy van 2013 wonnen, beide onder de aanvoerder van Dhoni.

(Met input van IANS)

READ  Knicks 'Kenny Payne brengt uniek Tyrese Maxey NBA Draft-inzicht
Written By
More from Aubrey Mason

Het wordt eindelijk echt voor Yankees ‘Gerrit Cole

Gerrit Cole heeft al één Yankees-record: De meeste hoepels sprongen erdoorheen om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *