Covid-19 kan de tweede belangrijkste doodsoorzaak zijn in Los Angeles

Covid-19 kan de tweede belangrijkste doodsoorzaak zijn in Los Angeles
Van links op de achtergrond luisteren Dr. Deborah Birx en Dr. Anthony Fauci terwijl president Donald Trump spreekt op een coronavirusbriefing in Washington, DC, op 20 maart. Jabin Botsford / The Washington Post / Getty Images

Terwijl president Trump vooruitgang boekt tijdens de coronaviruspandemie tijdens scripted, briefings deze week, zijn de topleden van de coronavirus-taskforce privé – en publiekelijk – bezorgd over de ontluikende uitbraken in het hele land.

Dr. Anthony Fauci zei woensdag dat de VS “zeker niet aan het einde van de wedstrijd” is, met een reeks honkbalmetaforen.

‘Ik weet niet eens zeker of we halverwege zijn. Ik bedoel, natuurlijk, als je een score wilt maken, wil ik er niet te schattig over worden, maar we zijn zeker niet het spel aan het winnen, we leiden het niet, ”zei Fauci.

En in audio verkregen door journalistiek non-profit Center for Public Integrity, vertelde de coördinator van de coronavirus-taakgroep, Dr. Deborah Birx, privé aan een groep van staats- en lokale gezondheidsfunctionarissen over een zorgwekkende toename in gevallen in een reeks steden, en waarschuwde de functionarissen om mitigerende maatregelen te nemen als zodra ze tekenen zien dat het percentage positiviteit toeneemt.

“Er zijn steden die achterlopen en we hebben nieuwe verhogingen in Miami, New Orleans, Las Vegas, San Jose, St. Louis, Indianapolis, Minneapolis, Cleveland, Nashville, Pittsburgh, Columbus en Baltimore, dus we volgen dit heel nauw. We werken samen met de staatsfunctionarissen om ervoor te zorgen dat we samen reageren, maar als je voor het eerst die verhoogde positiviteit van de test ziet, dan is dat het moment waarop de mitigatie-inspanningen moeten worden gestart ”, zei ze tijdens de woensdagoproep.

Birx vervolgde: “Ik weet dat het er misschien klein uitziet, en je zou kunnen zeggen dat het maar van vijf naar vijf en een half is gegaan, en we zullen afwachten wat er gebeurt. Als je nog drie tot vier, zelfs vijf dagen wacht, zul je een dramatische toename van het aantal gevallen zien. Het vinden en opsporen van die zeer vroege individuen is dus van cruciaal belang. ‘

READ  'It's a Layer Up': hoe een gigantische crypto-RPG zoals Elden Ring te vertalen

Birx vertelde de functionarissen op plaatsen met een verhoogde testpositiviteit om ‘(ervoor te zorgen) dat ze agressief zijn in het verminderen van pogingen’, en merkte op dat de administratie gouverneurs wekelijks een rapport met duidelijke aanbevelingen voor mitigatie verstrekt.

Een dergelijk rapport, vorige week ook verkregen door CPI, aanbevolen dat 18 staten in de door de taskforce gedefinieerde “rode zone” voor zaken de heropeningsmaatregelen moeten terugdraaien te midden van stijgende zaken. Deze rapporten worden niet openbaar gemaakt.

Birx vertelde de functionarissen dat er “kleine glimpjes zijn van afnemende testpositiviteit in veel van onze metro’s in Texas en natuurlijk in Phoenix”, maar de werkgroep maakt zich grote zorgen over specifieke metro’s, natuurlijk in Florida, en verspreidt de epidemie in Californië naar de Central Valley. ‘

Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat de opmerkingen van Birx in overeenstemming waren met de opmerkingen van Trump op woensdag.

‘Dit wijkt niet af van wat de president gisteren zei. Het virus is nog steeds bij ons, we hebben een aantal staten en metro’s met aanzienlijke uitbraken, en we moeten dit ongelooflijk serieus nemen, ”vertelde adjunct-perssecretaris Judd Deere aan CNN.

Maar Trump koos enkele van de meer hoopvolle aspecten van de pandemie in zijn briefings en weigerde naast zijn topfunctionarissen voor de volksgezondheid te verschijnen, en vertelde verslaggevers dat solo optreden op het podium een ​​”zeer beknopte manier was om het te doen”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *