Doctor Dies, Covid Positive, naar verluidt afgewezen door 3 Bengaluru-ziekenhuizen

Doctor Dies, Covid Positive, naar verluidt afgewezen door 3 Bengaluru-ziekenhuizen

Dr Manjunath werkte op de afdeling Health and Family Welfare (Representational)

Bengaluru:

Een overheidsdokter in Karnataka die door drie particuliere ziekenhuizen werd afgewezen omdat hij geen coronavirus-testresultaat kon produceren, stierf vandaag in Bengaluru. Dr. Manjunath, een frontlinie-arts van COVID-19, zou door ziekenhuizen zijn afgewezen toen hij extreem ziek was en moeite had om te ademen.

Dr. Manjunath werkte op de gezondheids- en gezinsafdeling van de staat en was gevestigd in het Ramanagara-district, ongeveer 50 km van Bengaluru.

D. Randeep, een speciale officier bij het gemeentelijk orgaan van Bengaluru BBMP, vertelde NDTV dat de ziekenhuizen die geweigerd hadden Dr. Manjunath toe te laten, aan de gezondheidsdienst zouden worden gemeld.

Eind juni ging Dr. Manjunath naar het Rajashekhar-ziekenhuis in JP Nagar, het BGS Global Hospital in Kengeri en het Sagar-ziekenhuis in Kumaraswamy Layout. Alle drie eisten om zijn COVID-19-testresultaat te zien, maar die waren op dat moment nog niet binnen, volgens zijn familie. Zijn zwager Nagendra is ook een arts bij BBMP en verantwoordelijk voor de toewijzing van ziekenhuisbedden, maar hij was volledig hulpeloos als het ging om zijn eigen familielid.

Hij werd uiteindelijk op 25 juni opgenomen in het ziekenhuis van Sagar toen zijn familie protesteerde op het voetpad buiten de campus van Dayananda Sagar. Hij werd op de beademing geplaatst en verhuisde later naar het Bangalore Medical College and Research Institute, waar hij eerder op de dag stierf. Het ziekenhuis zegt dat Dr. Manjunath op 9 juli is ontslagen omdat hij plasmatherapie wilde.

Zes leden van zijn familie, waaronder een 14-jarige, testten COVID-19 positief. De meesten van hen zijn hersteld.

READ  Amerikaanse man bezoekt COVID-partij om te zien of het virus echt is; sterft later

Bengaluru heeft verschillende gevallen gezien waarbij patiënten werden afgewezen van ziekenhuizen in de stad. Ziekenhuizen zeggen dat ze Covid-testresultaten nodig hebben om te weten of ze patiënten moeten opnemen in de coronavirus-ICU of in de algemene sectie en om het behandelprotocol te begrijpen.

Randeep zei dat ziekenhuizen de opdracht hebben gekregen om patiënten op te nemen, zelfs zonder een dergelijk certificaat. Er zijn kennisgevingen verzonden naar ziekenhuizen die niet voldoen. De OPD van twee particuliere ziekenhuizen werd 48 uur verzegeld toen ze weigerden een patiënt op te nemen.

Bengaluru heeft een enorme piek gezien in coronavirusinfecties; de IT-stad heeft tot nu toe bijna 39.200 gevallen gemeld. In heel India zijn bijna 100 artsen overleden aan COVID-19 en zijn er meer dan 1.300 besmet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *