Erfgenaam Red Bull: alle aanklachten ingetrokken tegen Vorayuth Yoovidhya, beschuldigd van overlijden politieagent, zegt Thaise politie

Charges have been dropped against Vorayuth Yoovidhya, pictured leaving a house in London in April 2017.

Kolonel Sampan Luangsajjakul van de Royal Thai Police vertelde CNN “we werden door het openbaar ministerie geïnformeerd over hun definitieve beslissing om de heer Vorayuth Yoovidhya op 12 juni niet aan te klagen. Dus zijn we hem (Yoovidhya) gaan informeren over de beslissing en de intrekking arrestatiebevel. “

Een brief die door het politiebureau van Thonglor in zijn huis in Bangkok aan Yoovidhya is gestuurd en door CNN wordt gezien, zegt: “Het kantoor van de procureur-generaal heeft besloten de heer Vorayuth Yoovidhya vrij te spreken van alle aanklachten.” De nationale politiecommissaris “heeft geen bezwaar gemaakt tegen de beslissing” en “we zijn overgegaan tot het intrekken van een aanhoudingsbevel”. Het document is niet uitgewerkt.

De 28-jarige Yoovidhya zat op 3 september 2012 achter het stuur van zijn Ferrari, toen deze in botsing kwam met een dienstdoende politieagent op een motorfiets in het centrum van Bangkok, wat leidde tot de dood van de politieagent. Yoovidhya werd vervolgens beschuldigd van rijden onder invloed, nalatige dood en het plegen van een aanrijding.

Politie Sgt. Majoor Wichien Klanprasert reageerde op een overvaloproep toen zijn motorfiets werd geraakt door wat een getuige omschreef als een zwarte sportwagen om 5 uur ’s ochtends, zei de politie van Bangkok destijds.

Onderzoekers volgden het pad van gelekte olie van de crashscène naar het huis van Yoovidhya, aldus generaal-majoor Parinya Jansuriya.

Tientallen politie omsingelden het landhuis voordat ze naar binnen gingen met een huiszoekingsbevel, waar ze een zwaar beschadigde zwarte Ferrari vonden met een verwoest front en de airbags die waren geactiveerd.

READ  Donut Media krijgt Forza Horizon-serie

Yoovidhya gaf toe dat hij met de auto reed en de motor raakte, maar hij beweerde dat hij plotseling door de fiets werd afgesneden, zei politie-majoor-generaal Aunuchi Lekbumrung destijds.

Hij werd vrijgelaten op een borgsom van 500.000 baht, ongeveer $ 16.000.

Yoovidhya is een prominent lid van een van de rijkste families van Thailand. Zijn grootvader, Chaleo Yoovidhya, formuleerde de energiedrank Krathing Daeng, of Red Bull, die voor het eerst populair werd bij Thaise arbeiders. Hij werkte in 1987 samen met de Oostenrijker Dietrich Mateschitz en samen bouwden ze een internationaal drankenmerk op.

Het fortuin van de familie Yoovidhya werd geschat op $ 13,1 miljard door Forbes in 2017 en Vorayuth’s vader, Chalerm, is de op één na rijkste persoon van Thailand met een vermogen van $ 20,2 miljard.
Waarom Thailand nog niet wordt heropend voor internationale toeristen

De zaak veroorzaakte in 2012 verontwaardiging in Thailand, waarbij online forums het Thaise rechtssysteem aan de kaak stelden vanwege de vermeende clementie jegens beklaagden met geld en connecties.

Een vermeende poging om de misdaad te verdoezelen – waarbij de politie een verdachte arresteerde die deed alsof hij met zijn Ferrari reed op het moment van het incident – leidde tot de schorsing van een politieagent en veroorzaakte nog meer woede.

Vorayuth Yoovidhya zou naar verluidt ook de familie van het slachtoffer Thaise baht 3 miljoen ($ 97.000) hebben betaald in een poging een civiele rechtszaak tegen te houden, zei de politie.

‘Ik ben zo geschokt en erg verdrietig. Ik ben gewoon verbluft’, zei hij Ubol Thongsanin, een van de zussen van Wichien, toen ze in 2012 de plaats van de crash bezocht.

Chalerm Yoovidhya woonde na het incident de avonddiensten bij voor de officier in de plaatselijke tempel, zei Natthanan Klanpraert, de schoonzus van het slachtoffer.

READ  De Leader-kaart van Marvel Snap draait om, met later meer wijzigingen

De verdachte en zijn moeder stopten ook bij de tempel, maar de familie van het slachtoffer was er niet, zei ze.

CNN heeft contact opgenomen met Red Bull voor commentaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *