CovidSafe is nu veiliger: geen screenshots meer mogelijk

Meer dan 4 miljoen mensen gebruiken de CovidSafeBE-app. Je hebt je COVID-certificaten altijd bij je via de app als je op reis gaat of naar een evenement gaat. De gratis app is op 16 juni gelanceerd en stelt je in staat een COVID-certificaat aan te vragen, te bekijken, te downloaden en op te slaan, zodat je het ook kunt laten zien als er geen internet is. Maar er zijn nog wat kinderziektes met de app. Dit maakte het mogelijk om screenshots van je certificaat vast te leggen en te delen. Ook bleek het moeilijk om getuigenissen van kinderen te downloaden. Vanaf vandaag komt daar verandering in: er is een nieuwe versie van de app beschikbaar.

Sinds 16 juni is de CovidSafeBE-app meer dan 4 miljoen keer gedownload. In totaal zijn er al 19 miljoen keer COVID-certificaten aangevraagd via de app of een website. Het vaccinatiebewijs kan ook per post worden besteld via callcenters: zo werden van meet af aan een miljoen certificaten opgestuurd. Om de app handiger, gebruiksvriendelijker en veiliger te maken, zijn er enkele wijzigingen aangebracht.

Check snel of je naar een evenement mag
Met een COVID-certificaat kun je sinds kort naar een Covid Safe evenement. Uw certificaat fungeert dan als Covid Safe-ticket. Met het Covid Safe Ticket kan je grote evenementen bijwonen zonder dat je een mondmasker hoeft te dragen en 1,5 meter afstand houden.

In de nieuwe versie van CovidSafeBE kunt u nu bij elk certificaat controleren of het op de evenementdatum wordt geaccepteerd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan ​​als je naar een evenement gaat.

READ  dit is hoe je dat doet in watchOS 7

Gemakkelijker om de certificaten van uw kinderen te downloaden
Het verzamelen van getuigenissen voor uw kinderen is een stuk eenvoudiger. Via de knop “Nieuwe certificaten controleren” kunt u uw eigen certificaten en die van uw kinderen terugvinden. Je hoeft ze dus niet meer in één overzicht te zoeken.

Wilt u getuigenissen van uw kinderen ontvangen, kies dan voor “Aanmelden via eHealth”. Selecteer een van uw kinderen en de beschikbare certificaten worden rechtstreeks naar uw mobiele applicatie gedownload.

Als je je eigen certificaten wilt downloaden, blijft Itsme de gemakkelijkste manier om je aan te melden.

Extra beveiliging om kopieën van certificaten te voorkomen
De vernieuwde app toont de certificaten in een officieel formaat en er is een geanimeerd watermerk rond de QR-code. Een screenshot of afbeelding van de applicatie kan niet meer worden gebruikt bij het scannen van het certificaat. Op deze manier sluiten we namaak uit en dit is een belangrijke bescherming voor iedereen.

Handige links voor reizen in Europa
Met certificaten reis je naadloos binnen de Europese Unie. De app is nu gekoppeld aan info-coronavirus.be voor meer informatie. Dit is de website van de federale overheid waar je nuttige informatie kan vinden over reizen in je eigen taal, de kleurcodes voor elk land, het PLF-formulier dat je moet invullen bij terugkomst, …

De European Reopen-website, die toegankelijk is via heropen.europa.eu, is nu te vinden in de app. Deze Europese site presenteert de regels en beperkingen die van toepassing zijn op elk land.

More from Madison Garrett

Google maakt Switch to Android-app voor iOS

Met de app kopieer je de belangrijkste data van je iPhone naar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *