Cyberpunk 2077 op PS4 en Xbox One heeft grote problemen

CD Projekt Red’s langverwachte open wereld RPG, Cyberpunk 2077, is nu in handen van het publiek – en spelers loggen in om een ​​extreem niet-geoptimaliseerde ervaring te vinden op de laatste generatie consoles.

Clips met glitches, frame rate-problemen, grote pop-in en meer beginnen viraal te worden op sociale media, hoewel het onduidelijk is of deze allemaal Cyberpunk spelers proberen het spel met de dag nul-patch. Sommige fans hebben tenslotte manieren gevonden om het spel vroeg te spelen met methoden zoals het wijzigen van de tijdzone van hun consoles. Ontwikkelaars CD Projekt Red zeggen dat, als je hebt het spel vooraf al geladen, dan heeft wat u vanaf het begin opstart al de patch van dag één. Naarmate de lanceringsnacht vordert, zijn er meer beelden verschenen die dezelfde soorten problemen herhalen.

Polygon bekeek een paar dozijn livestreams met de basisgameplay van PS4 en Xbox One, samen met de krachtigere versies van elke console, en we zagen een aantal crashes, schokkerige gameplay, bevriezingen, vreemd geometrische NPC’s en meer. Terwijl sommige van wat momenteel het meest zichtbaar is op social media, laat fans zien wie spelen niet met de dag één patch, technische hikken van een of andere variëteit lijken alomtegenwoordig alle versies van de oudere consoles op basis van wat we hebben gezien op platforms zoals Twitch en YouTube Live.

Fans die het spel op pc proberen, lijken ondertussen – vooral de beste rigs – het goed te doen, op basis van wat we konden zien op livestreams. Tenminste, vergeleken met de oudere generatie consoles. Er zijn meldingen van bomen en struiken die door dingen op pc lijken te knippen, maar het lijkt erop dat het bijwerken van uw stuurprogramma’s zorgt voor het probleem. Maar er zijn nog steeds fans die zeggen dat, zelfs op pc, dingen zijn niet altijd aan het lopen soepel.

READ  Nintendo Game Boy krijgt na 31 jaar release een nieuwe exclusieve game

Het is vermeldenswaard dat vroege recensenten allemaal de pc-code van het spel kregen. Hoewel sommige recensenten glitches vonden, noteerden de meeste rapporten niets over het niveau van wat er op dit moment op sociale media wordt gedeeld. Tijdens een Xbox One-stream zag Polygon een speler klagen omdat er uit het niets een auto opdook, waardoor ze crashten. Een andere speler, Xbox One, moest zijn game opnieuw opstarten nadat hij had geprobeerd vooruit te spoelen via dialoog – iets dat meer dan eens gebeurde tijdens de uitzending. De game lijkt het meest te worstelen tijdens het uitvoeren van segmenten in de open wereld.

Dit alles gezegd hebbende, niet alle glitches die fans op dit moment ervaren, zijn baanbrekend. Vreemd genoeg vinden sommige fans dat de beruchte penis-modellen soms clip door de kleren van je personage. (NSFW-waarschuwing op die link!)

Toch is het probleem groot genoeg dat, in korte tijd, de gaminggemeenschap er een meme van heeft gemaakt. Het formaat laat fans afbeeldingen uploaden van PS1-, PS2- of N64-games met de sterke virale taal die wordt gebruikt om de consoleversie van te bekritiseren Cyberpunk. In plaats van te wanhopen, hebben sommige spelers besloten de duistere humor te omarmen van het proberen om een ​​nieuw spel op een 7 jaar oude console te spelen.

CD Projekt Red reageerde niet op tijd voor publicatie. Voorafgaand aan de release, werd de studio gemeld te hebben ondergaan uitgebreide crunch-tijd, zelfs nadat herhaaldelijk veelbelovend dat het zijn arbeiders hiertoe niet zou dwingen.

READ  Wat is een "niet-ondersteund" Android-apparaat?

Written By
More from Lesley Curry

‘Een spel is ook cultuur’ – de frustratie van een vergeten sector

De Nederlandse spelen Pijnboom, Bezorg ons de maan in We waren hier...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *