Cyberpunk 2077 studio-cd Projekt Red verontschuldigt zich voor de lancering vol bugs

Cyberpunk 2077‘s slechte prestaties op de PlayStation 4 en Xbox One heeft een verontschuldiging en garanties voor een terugbetaling gekregen van uitgeverij CD Projekt.

De studio bood maandagochtend zijn excuses aan aan de fans “omdat ze de game niet op de laatste generatie consoles hadden laten zien voordat deze in première ging, waardoor je geen beter geïnformeerde beslissing over je aankoop kon nemen.

“We hadden er meer aandacht aan moeten besteden om het beter te laten spelen op PlayStation 4 en Xbox One”, aldus de notitie, die werd ondertekend door Marcin Iwinski, oprichter van het moederbedrijf CD Projekt, en de hele raad van bestuur.

Cyberpunk 2077, waarschijnlijk de meest langverwachte game van het nieuwe decennium, gelanceerd op donderdag voor een stroom van gênante bugs en hartverscheurende prestatieproblemen – op de PS4 en Xbox One. CD Projekt Red maakte de game alleen beschikbaar voor recensenten op pc, waar het een stuk beter presteerde. Hotfixes op dag nul en een pleister binnen de eerste twee dagen heeft in het weekend weinig gedaan om de teleurstelling van consolespelers te verzachten.

Bijzonder zorgwekkend was een reeks in het ongepatchte spel waarin spelers worden onderworpen aan een knipperend lichteffect dat een recensent zei veroorzaakte een epileptische aanval tijdens pre-launch gameplay. CD Projekt Red voegde snel een formele epilepsiewaarschuwing toe aan het spel, en de vrijdag aangekondigde patch zou de volgorde moeten veranderen om het minder waarschijnlijk te maken dat er een aanval wordt veroorzaakt.

De verontschuldiging van maandagochtend beloofde dat er in de komende zeven dagen nog een update zou komen.

READ  iFixit deelt de eerste AirPods Max-demontage

“Verwacht meer, want we zullen regelmatig updaten wanneer er nieuwe verbeteringen klaar zijn”, zei CD Projekt Red. Er zijn ook twee grote patches gepland voor januari en februari, en “samen zouden deze de meest prominente problemen op de laatste generatie consoles moeten oplossen”, zei de studio.

“Ze zullen de game op de laatste generatie er niet laten uitzien alsof hij draait op een high-spec pc of next-gen console, maar het zal dichter bij die ervaring zijn dan nu”, aldus de notitie. PC-gamers hebben er minder last van Cyberpunk 2077 zal ook worden opgenomen in de reguliere updates en fixes, zei CD Projekt.

Cyberpunk 2077 op PS5 en Xbox Series X heeft nog geen lanceringsdatum, behalve ergens in 2021. Spelen Cyberpunk 2077 op PS5 en Xbox Series X door achterwaartse compatibiliteit levert enige prestatie en visuele verbetering op.

Wat betreft de terugbetalingen, heeft CD Projekt klanten gevraagd die het spel van een online marktplaats hebben gekocht, eerst om terugbetaling te vragen via de procedures voor hen. Probeer voor verpakte goederen de terugbetaling te krijgen via de winkel die ze heeft verkocht. Als restitutie nog steeds niet mogelijk is, heeft de studio een hulp-e-mailadres gegeven en een belofte gedaan om “ons best te doen om je te helpen”.

Written By
More from Lesley Curry

Airbnb blokkeerde vorig jaar automatisch 50.000 verdachte boekingen

foto: Karl Kurt / Staf (Getty Images) Airbnb nog steeds Egypte hard...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *