‘Cyberpunk 2077’ zag winst op de eerste dag en vestigde het grootste pc-lanceringsrecord

Ondanks wat velen konden zeggen dat het een gebrekkige lancering was, met ‘zo-zo’ beoordelingen en meer bugs dan een toiletbril bij een benzinestation, heeft CD Projekt Red Cyberpunk 2077 niet alleen winst op de eerste dag, maar had ook de grootste opening voor een pc-game ooit. In feite verdiende de game blijkbaar zijn ontwikkelingskosten en interne marketingkosten alleen al door voorbestellingen.

Zoals beschreven op de website van CD Projekt Red voor investeerders, is de “Huidig ​​rapport nr. 65/2020 ” stelt dat “de geschatte licentierechten die door [CD Projekt Red] in samenwerking met pre-order verkoop van Cyberpunk 2077 over al zijn digitale distributiekanalen hebben de som van de volgende overschreden:

  • totale ontwikkelingsuitgaven met betrekking tot het spel, en
  • de marketing- en promotiekosten van het spel worden gedragen door het bedrijf – ofwel al gemaakt of verwacht voor de rest van 2020. “

Wat betreft de grootste lancering van pc-games in de geschiedenis, Cyberpunk 2077 beheerde een totaal van 8 miljoen pre-orders op alle platforms, met (ongeveer) 4,72 miljoen van die exemplaren op pc zijn. Dat verslaat de voormalige recordhouder, World of Warcraft: Shadowlands, dat 3,7 miljoen exemplaren verkocht, en het record letterlijk een week had vastgehouden.

Maar de echte vraag is, hoeveel deed het Cyberpunk 2077 kosten? CD Projekt Red heeft niet aangegeven wat de ontwikkelingskosten waren, maar het is Presentatie van de resultaten van Q3 2020 vermeldde begin 2018 “ontwikkelingsuitgaven” van ongeveer $ 111 miljoen, dus daar kunt u een schatting van maken.

Cyberpunk 2077 is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One, waarbij de PS5- en Xbox-serie in het nieuwe jaar hun geüpgradede versies krijgen.

READ  De ontwikkelaars van Valheim lieten zich inspireren door de graphics van Zelda: Breath of the Wild en PS1

Written By
More from Max Mcgee

Kerbal Space 2 bevat animatielessen en procedurele suites

Kerbal Space Program 2 is een spel over raketwetenschap en het is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *