Dagelijkse download: uw korte samenvatting van dag 14 in AO 2024

Dagelijkse download: uw korte samenvatting van dag 14 in AO 2024

Aryna Sabalenka werd voor het tweede jaar op rij kampioen van het Australian Open dames enkelspel, toen ze zaterdag in de finale een dominante prestatie neerzette door Zheng Qinwen met 6-3, 6-2 te verslaan.

Sabalenka voltooide een perfecte verdediging van haar titel op dag 14 van de Australian Open van 2024 en claimde de overwinning zonder een set te laten vallen en werd daarmee de eerste vrouw die opeenvolgende overwinningen behaalde in Melbourne sinds Victoria Azarenka in 2012-2013.

Voor Cheng was het een teleurstellend einde van haar beste Grand Slam-toernooi, maar de 21-jarige Chinese kan haar hoofd hoog houden na een ronde die haar voor het eerst een plek in de top 10 van de wereld veiligstelt.

“Het waren een paar geweldige weken en ik kon me niet voorstellen dat ik deze trofee opnieuw in de wacht zou slepen”, zei Sabalenka, die de Daphne Akhurst Memorial Trophy uit handen van Yvonne Goolagong Cowley in ontvangst nam, op de 50e verjaardag van haar overwinning hier.

“Ik wilde niet die speler zijn die (één) won en vervolgens verdween”, zei ze. “Ik wilde gewoon laten zien dat ik er consequent kan zijn en dat ik nog een titel kan winnen.”

Zeng was gebroken in haar eerste servicegame en had altijd het gevoel dat ze een inhaalslag speelde en nooit in het reine kon komen met Sabalenka.

Ze zei: “Ik voel me nu erg ingewikkeld omdat ik het gevoel heb dat ik beter kan presteren dan in deze wedstrijd, maar ik wil mijn team bedanken voor hun hulp om hier te komen.”

READ  De TNEA 2023-ranglijst is vrijgegeven op tneaonline.org, directe link om de engineeringlijst te downloaden

“Dat was een geweldige herinnering voor mij. Ik weet zeker dat er nog meer zullen volgen.”

Twee uur later liepen de emoties opnieuw hoog op in de Rod Laver Arena toen Rohan Bopanna en Matt Ebden hun eerste Grand Slam-titels wonnen met een 7-6, 7-5 overwinning op de Italianen Simone Bolelli en Andrea Vavassori.

Het is de eerste titel in het herendubbel voor Bopanna, die deze week met 43 jaar de oudste man werd die bovenaan de wereldranglijst in het dubbelspel stond. Voor Ebden is dit zijn tweede Grand Slam-overwinning, nadat hij in 2022 de Wimbledon-titel claimde.

Ondertussen gaat de Nederlandse dominantie van de rolstoelcompetitie door, waarbij Didi De Groot meer geschiedenis schrijft en Sam Schroeder ook Grand Slam-glorie proeft.

Topzaad De Groot versloeg Yui Kamiji – de laatste vrouw die haar in 2021 versloeg – met 7-5, 6-4 en won het damesenkelspel. Het is haar zesde Australian Open-titel en 13e opeenvolgende Grand Slam-titel, waarmee ze het record overtreft dat ze deelde met de Japanse Shingo Kunieda.

Het is tevens haar 21e Grand Slam-overwinning, waarmee ze het record van de grote Esther Verger evenaart.

De als tweede geplaatste Schroeder won zijn derde opeenvolgende titel op de Australian Open nadat hij de Israëliër Jay Sasson met 6-3, 6-3 versloeg in het enkelspel.

De titel in het rolstoelenkelspel voor heren ging voor de eerste keer naar Tokito Oda, toen de 17-jarige titelverdediger Alfie Hewitt met 6-2, 6-4 versloeg.

De titels in het enkelspel voor jongens en meisjes bij de junioren gingen respectievelijk naar de Japanner Rei Sakamoto en de Slowaakse Renata Jamrichová.

READ  Stap voor stap om GIF van Pinterest te downloaden - Laatste nieuws, nieuws, topnieuwskoppen

Als vierde reekshoofd versloeg Sakamoto de Tsjech Jan Komstat met 3-6, 7-6, 7-5 om zijn eerste Grand Slam-titel te winnen en werd daarmee de eerste Japanse jongen ooit die won in Melbourne Park.

Topzaad Jamrichova won de damestitel, waardoor Australië de titel op eigen bodem werd ontnomen, nadat hij Emerson Jones met 6-4, 6-1 had verslagen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *