De 2022 Acura NSX Type S verschijnt met 600 pk, carrosseriemodificatie en een bruter uiterlijk

Type S is de ultieme NSX.

Acura

2022 zal het laatste jaar zijn voor het hybride model van de Acura NSX-supercar, die in 2016 werd gelanceerd na een lange draagtijd. Om het einde van het leven van de NSX te vieren, stuurt Acura hem met nieuwe, betere prestaties Schrijf een S-model. die net debuteerde op Monterey Car Week met meer vermogen, verbeterde dynamiek en nieuwe styling.

De Model S behoudt de eigen hybride opstelling van de NSX, die is uitgerust met een 3,5-liter twin-turbo V6 in combinatie met drie elektromotoren. Modificaties voor de Type S aan de V6 omvatten nieuwe intercoolers, nieuwe brandstofinjectoren en nieuwe turbocompressoren afkomstig van GT3 Evo racewagen. De motor produceert nu 520 pk en 443 lb-ft koppel, een stijging van 20 pk en 37 lb-ft. Er doorheen standaard auto.

Acura heeft ook de batterij van het hybride systeem aangepast, waardoor het 10% meer productie en 20% hogere bruikbare capaciteit heeft, waardoor meer vermogen van elektromotoren en een groter EV-bereik mogelijk is (hoewel Acura niet specificeert hoe lang). En de overbrengingsverhouding van de dubbele motoren in de voorwielen is 20% lager, wat het out-of-line koppel verhoogt. De Model S heeft een totaal vermogen van 600 pk en 492 lb-ft, een stijging van 27 pk en 16 lb-ft. op de reguliere NSX, waardoor het de krachtigste straatauto ooit van Acura is. Acura zegt ook dat de Type S de snelste productieauto ooit is, en hoewel er geen prestatiespecificaties worden gegeven, zegt het merk dat hij twee seconden sneller rond het Suzuka-circuit in Japan zal cirkelen dan de reguliere NSX.

Nieuwe bumpers, splitters en luchtinlaten verbeteren de koeling en downforce.

Acura

Ook de negentrapsautomaat met dubbele koppeling is gereset. Er is een nieuwe Rapid Downshift-functie waarmee de bestuurder de linker peddel 0,6 seconden kan indrukken, waarna de transmissie de laagst mogelijke versnelling selecteert – het is niet meer nodig om op afzonderlijke versnellingen te klikken. Veranderingen in de Sport- en Sport Plus-modi zijn 50% sneller bij gebruik van de peddels, en in Sport Plus slipt de transmissie nu bijna onmiddellijk als de remmen worden gebruikt zonder handmatig de versnelling van het voertuig te veranderen. In de volgmodus kan de versnelling al vroeg worden omgeschakeld naar Type S, dankzij een hogere snelheidsdrempel van 1500 tpm.

De Type S-upgrades zijn niet beperkt tot de aandrijflijn. Nieuwe vijfspaaks wielen hebben een hogere negatieve offset en spooruitbreiding met 0,4 inch voor en 0,8 inch achter in vergelijking met de standaard NSX, en ze zijn verpakt in speciale Pirelli P Zero-banden die speciaal zijn ontwikkeld voor de S-Type De nieuwe banden hebben een maat van 245/35ZR19 vooraan en 305/30ZR20 achteraan, en Acura zegt dat ze 6% meer zijdelingse stabiliteit bieden. Het S-model heeft nieuwe kalibraties van de ophanging om carrosserieslip en remdoorbuiging te verminderen, koppelvectoring verbetert de respons in bochten en uitstappen, en de actieve motor en tractie-audiosystemen zijn gereviseerd om een ​​meer “compleet” motorgeluid te bieden. Een nieuw lichtgewicht pakket voegt koolstof-keramische remmen toe (een optie die al op de standaard NSX zit), een motorkap van koolstofvezel en veel interieurbekleding van koolstof. Het kost $ 13.000, en Acura zegt dat het het gewicht met 58 pond vermindert.

De nieuwe wielen hebben speciale Pirelli-banden.

Acura

Natuurlijk kon Acura geen S-Type-model uitrollen zonder ook het ontwerp te veranderen. De voorbumper is geheel nieuw en heeft de snor-look van een gewone auto gedumpt voor een rechtere neus met grotere luchtinlaten. De frontsplitter van koolstofvezel vermindert de lift en de inlaten aan de buitenkant fungeren als luchtgordijnen aan de zijkanten van het voertuig. Aan de achterzijde bevindt zich een opnieuw ontworpen bumper met een grotere carbondiffusor die de neerwaartse kracht verbetert, en met kleine vinnen die bandensporen voorkomen. Een dak van koolstofvezel is nu standaard, en er is ook koolstof op de zijschorten en spoiler. De spiegels, deurgrepen en emblemen zijn glanzend zwart, de uitlaat is donkerder en de koplampen en achterlichten hebben getinte lenzen. Ten slotte krijgt de Model S emblemen op de zijpanelen, een genummerde plaquette op de motorkap en een rode motorkap. Veranderingen aan het interieur zijn vrij minimaal, wat neerkomt op een Alcantara-hemelbekleding, een Type S-logo geborduurd op het handschoenenkastje en NSX-logo’s in reliëf op de hoofdsteunen.

Er zal geen “gewone” NSX 2022 zijn, aangezien elke NSX die van de band rolt in Acura’s assemblagefabriek in Marysville, Ohio een Type S zal zijn. Wereldwijd zullen er slechts 350 worden gebouwd, waarvan 300 naar de VS, wat aangeeft dat de NSX Type S werd voor het eerst buiten Japan verkocht. Zeventig eenheden van de totale productie van Type S zullen worden afgewerkt in een nieuw mat Gotham Grey. De NSX Type S begint bij $ 171.495 inclusief bestemming, wat slechts $ 12.000 meer is dan de uitgaande 2021 NSX. Orderboeken zijn nu online geopend, hoewel Acura niet zegt wanneer de leveringen zullen beginnen.

READ  Genshin Impact verrast fans door een nieuw personage te onthullen
Written By
More from Lesley Curry

Adobe lanceert originele M1-versies voor Mac van Lightroom Classic en meer

Adobe levert nu nieuwe versies van meer Creative Cloud-apps die lokaal worden...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *