De aandelenkoers van Ubisoft stijgt dankzij sterke verkopen van Assassin’s Creed Valhalla

In deze foto-illustratie wordt het bedrijfslogo van Ubisoft-videogames weergegeven op een smartphone.

Igor Golovniov | SOPA-afbeeldingen | LightRocket via Getty Images

LONDEN – De aandelen van Ubisoft stegen woensdag nadat de Franse videogamemaker aankondigde dat de verkoop in de eerste week van zijn nieuwe Assassin’s Creed-titel die van elke andere lancering in de geschiedenis van de populaire franchise overtrof.

Assassin’s Creed Valhalla, het nieuwste deel in de serie, werd uitgebracht op 10 november, samen met de lancering van de volgende generatie Xbox-consoles van Microsoft. De game volgt het verhaal van Eivor, een Viking-raider wiens stam over de Noordzee reist om zich in Engeland te vestigen.

Ubisoft stond maandagochtend bovenaan de pan-Europese Stoxx 600 met een stijging van 4,5%. Het bedrijf zei dat Assassin’s Creed Valhalla ook zijn best verkochte lancering op pc ooit is, dankzij “recordverkopen” in zijn online gameswinkel. Ubisoft heeft niet bekendgemaakt hoeveel exemplaren van de game tot nu toe zijn verkocht.

“De lancering is nog maar het begin en we hebben robuuste contentplannen voor Assassin’s Creed Valhalla die spelers nog lang zullen onderdompelen in hun epische Viking-saga”, zei Julien Laferrière, een producer van Assassin’s Creed Valhalla, in een verklaring.

Videogames hebben dit jaar een enorme boost gekregen van de coronaviruspandemie, omdat mensen meer tijd binnenshuis doorbrengen met spelen. En dat momentum heeft geen tekenen van vertraging laten zien, aangezien Microsoft en Sony een sterke vraag hebben gezien naar hun respectievelijke Xbox Series X- en PlayStation 5-consoles.

Maar het is een turbulent jaar geweest voor Ubisoft. Het bedrijf werd getroffen door een schandaal over seksueel wangedrag in de zomer resulteerde dat in de exit van een aantal spraakmakende leidinggevenden, inclusief de chief creative officer. Ubisoft beloofde vervolgens actie te ondernemen om tekortkomingen in zijn werkcultuur aan te pakken.

READ  Bradley McDougald is na de handel al de anti-Jamal Adams voor Jets
More from Madison Garrett

Waarom Android Auto in Nederland verboden is

“Waarom is Android Auto in Nederland verboden?” De redactie krijgt die vraag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *