De aangepaste SSD van PlayStation 5 slaagt er niet in om de Xbox Series X te verslaan in laadtijden

Video gaming-website GameSpot heeft onlangs de laadtijden samengesteld voor een aantal achterwaarts compatibele games op de next-gen consoles. De resultaten zijn verbluffend, aangezien de Xbox-serie X verslaat comfortabel de PlayStation 5 in dit aspect.

Dit zijn de laadtijden voor achterwaarts compatibele games op beide next-gen consoles:

Serie X – 1 minuut 4 seconden

PS5- 1 minuut 5 seconden

Serie X- 48 seconden

PS5- 1 minuut 10 seconden

Serie X- 42 seconden

PS5- 57 seconden

Serie X- 35 seconden

PS5- 51 seconden

Serie X- 58 seconden

PS5- 1 minuut 7 seconden

LEES OOKMarvel’s Spider-Man Remastered kondigt spannende nieuwe toevoegingen aan

“Knipper en je zult het missen”, beweert Mark Cerny over de aangepaste SSD van PlayStation 5

Mark Cerny, Chief Architect van de PS5, had eerder beweerd dat de aangepaste SSD van de PS5 was samengesteld met het oog op ‘onmiddellijke’ laadtijden. Sony had altijd geprezen over de “supersnelle SSD” van de PS5 en beweerde dat deze sneller is dan de Xbox Series X.

De recente resultaten vertellen echter een ander verhaal. Behalve Red Dead Redemption 2 lijkt de Xbox Series X van Microsoft de overhand te hebben bij het laden van de achterwaarts compatibele games.

Het is vermeldenswaard dat de Xbox Series X op papier altijd betere specificaties had dan de PS5. De Xbox Series X heeft ook een betere CPU en GPU dan de PS5.

READ  Apple's radicale MacBook Pro kan Microsoft nachtmerries bezorgen

Zullen we een vergelijkbaar verschil zien in de laadtijden van de next-gen games?

Ondanks dat de Xbox Series X achterblijft bij het laden van de games van de huidige generatie, is de PS5 geen zwakke console. De kloof tussen twee consolegeneraties heeft ernstige gevolgen voor het vermogen van een console om games uit te voeren.

In eenvoudige bewoordingen is de PS5 specifiek aangepast om games van de volgende generatie te laden en uit te voeren. Volgens sommige gelekte video’s kan het exclusieve items zoals Spider-Man: Miles Morales veel efficiënter laden vanwege de aanpassingen. Als gevolg hiervan zijn achterwaarts compatibele games niet de beste indicator voor de prestaties van de console.

Hetzelfde geldt echter voor de Xbox Series X. Geen van de games was aangepast voor de next-gen console van Microsoft, maar hij versloeg nog steeds de “supersnelle SSD” van de PS5.

LEES OOKPlayStation 5-klanten krijgen kwellend nieuws voor de lancering

Na deze resultaten is de consoleoorlog intenser dan ooit. De Xbox Series X / S van Microsoft heeft misschien niet de beste exclusieve titels tot zijn beschikking, maar hun prestaties zijn misschien genoeg om de PS5 te verslaan.

Written By
More from Lesley Curry

Pre-orders voor Xbox Series X / S nu verkrijgbaar bij deze retailers • Eurogamer.net

Beveilig hier de next-gen consoles van Microsoft vanaf de eerste dag. Na...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *