De Amerikaanse immigratiekosten zijn met 81% gestegen, asielzoekers moeten nu betalen

US immigration fee increased by 81%, Asylum seekers to pay now

Amerikaanse immigratie-inspecteurs controleren paspoortenJoe Raedle / Getty Images

In een grote ontwikkeling in de Verenigde Staten kondigde de Trump-regering vrijdag (31 juli) aan dat het de immigratiekosten in de VS zou verhogen, waardoor de asielzoekers zullen worden gevraagd om een ​​allereerste vergoeding te betalen. Het zal ook getuige zijn van een verhoging van de vergoeding voor naturalisatieaanvragen met meer dan 80 procent.

De US Citizenship and Immigration Services (USCIS), die verantwoordelijk is voor het immigratie- en naturalisatiesysteem van het land, zeiden in hun aankondiging dat de nieuwe vergoedingsstructuur waarschijnlijk op 2 oktober in werking zal treden.

Volgens een rapport in CNN zijn de kosten van online naturalisatieaanvragen nu verhoogd van 640 naar 1.160 dollar, samen met een vergoeding van 50 dollar voor asielzoekers.

Volgens het Migration Policy Institute zijn asielzoekers over de hele wereld niet onderworpen aan vergoedingen voor het aanvragen van betalingen. Met deze specifieke aankondiging hebben de VS nu het vierde land na Australië, Fiji en Iran om asielvergoeding op te leggen.

De beslissing kwam in de nasleep van de onderbreking van de USCIS-diensten als gevolg van de nieuwe pandemie van het coronavirus, die een aanzienlijk begrotingstekort veroorzaakte en een dreigend verlof veroorzaakte.

Trump werkt aan ‘een grote immigratierekening’

Donald Trump

Reuters

Aan de andere kant zei Trump dat zijn administratie werkt aan wat hij ‘een grote immigratierekening’ noemde.

In een gesprek met verslaggevers op vrijdag in het Witte Huis voor een reis naar Florida, zei Trump dat het wetsvoorstel “op verdiensten gebaseerd” zal zijn, meldt persbureau Xinhua.

Bovendien zei hij dat de administratie samenwerkt met vertegenwoordigers van de Uitgestelde Actie voor Aankomst van Kinderen (DACA), een programma dat immigranten zonder papieren die naar het land zijn gebracht, toestaat om kinderen toestemming te geven om legaal te leven en te werken.

READ  Blacklist fanlijst in geval van ban paniek

Trump maakte de opmerkingen slechts enkele dagen nadat zijn regering had aangekondigd DACA te herzien en nieuwe aanvragen te weigeren.

DACA, gecreëerd in 2012 via een administratieve memo door de vorige regering van Barack Obama, gaf ontvangers eerder een verlengbare uitstelperiode van twee jaar na deportatie en heeft hen in aanmerking laten komen voor werkvergunningen, rijbewijzen en ziektekostenverzekeringen.

Ontvangers van DACA, naar schatting ongeveer 700.000, worden gewoonlijk “Dreamers” genoemd.

Trump, die de afschaffing van het programma tot een belangrijk onderdeel van zijn harde immigratiebeleid heeft gemaakt, kondigde voor het eerst intenties aan om de DACA in september 2017 te herroepen.

Tijdens de coronaviruspandemie heeft Trump de maatregelen opgevoerd om de immigratie te beperken.

Critici hebben beweerd dat hij de pandemie gebruikt om zijn politieke agenda te promoten en een beroep te doen op zijn kiezers naarmate de verkiezingen in november nadert.

(Met IANS-ingangen)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *