Leger om de huidige kracht in Oost-Ladakh tijdens de winter te behouden: rapport

India heeft erop aangedrongen dat China zijn troepen moet terugtrekken uit alle gebieden in Oost-Ladakh (Bestand)

New Delhi:

Het leger bereidt zich voor om zijn huidige sterkte van troepen, tanks en andere wapens in alle belangrijke gebieden in het oosten van Ladakh in de strenge wintermaanden te behouden, aangezien een oplossing voor de ruzie met China in het bergachtige gebied geen tekenen van vroege oplossing vertoont, mensen die bekend zijn met zeiden de ontwikkelingen zaterdag.

Ze zeiden dat de Indiase luchtmacht (IAF) ook in hoge mate alert zal blijven in de voorste luchtbases langs de Line of Actual Control (LAC), terwijl de marine haar agressieve inzet in de Indische Oceaan (IOR) zal handhaven om de druk op de China.

Het Indiase leger treft uitgebreide voorbereidingen voor de lange afstand in het oosten van Ladakh, zelfs in afwachting van de bevestiging van het Chinese leger voor de vijfde ronde van militaire besprekingen die eerder deze week zou plaatsvinden, zeiden ze.

Ze zeiden dat de hoogste militaire en strategische kopstukken de algehele situatie langs de LAC in Oost-Ladakh en elders op zaterdag hebben beoordeeld, en voegde legerleider generaal MM Naravane regelmatig de minister van Defensie Rajnath Singh bij over zaken met betrekking tot operationele paraatheid.

Regeringsbronnen zeiden dat het handhaven van het huidige niveau van troepen en wapens in de hooggelegen regio uitgebreide voorbereidingen vereist, aangezien de temperatuur in de piekwintermaanden in de regio onder de 20 graden Celsius daalt.

“We bereiden ons voor om de huidige kracht te behouden. Dat is het plan dat voortaan gebaseerd is op de beoordeling van het huidige scenario”, aldus een bron.

READ  Dagelijkse aanbiedingen: nieuwe Alienware X15- en X17 RTX 3080-laptops nu verkrijgbaar

Bronnen zeiden dat de regering het voortouw heeft genomen bij de aanschaf van kleding op grote hoogte en andere benodigde uitrusting voor haar soldaten die in de regio zijn gestationeerd.

Ze zeiden dat de legers van de twee landen nu naar verwachting volgende week de volgende ronde van commandanten op het niveau van de commandant zullen houden om modaliteiten uit te roeien om het uittredingsproces van de vingerpunten bij Pangong Tso voort te zetten.

India stuurde duizenden extra troepen en wapens, waaronder tanks en geschut, naar hun achterste bases in het oosten van Ladakh na de botsingen in de Galwan-vallei op 15 juni waarbij 20 Indiase soldaten werden gedood tijdens de dienst.

De Chinese zijde leed ook slachtoffers, maar de details moeten nog worden bekendgemaakt. Volgens een Amerikaans inlichtingenrapport bedroeg het aantal slachtoffers aan Chinese zijde 35.

Het Chinese leger heeft zich teruggetrokken uit de Galwan-vallei en bepaalde andere wrijvingspunten, maar de terugtrekking van troepen is niet verder gekomen uit de Finger-gebieden in Pangong Tso, zoals door India wordt geëist, aldus bronnen.

India heeft erop aangedrongen dat China zijn troepen moet terugtrekken uit de gebieden tussen vinger vier en acht. De bergsporen in het gebied worden vingers genoemd.

Op 24 juli hielden de twee partijen opnieuw een diplomatieke ronde over de grenskwestie.

Na de besprekingen zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat beide partijen het erover eens waren dat een vroege en volledige terugtrekking van de troepen langs de LAC in overeenstemming met de bilaterale overeenkomst en protocollen essentieel was voor de algehele ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen.

READ  Rockstar werkte ooit aan een Scottish Zombie-overlevingsspel

De bronnen zeiden dat India een duidelijke boodschap aan de Chinese kant heeft overgebracht dat het het uitschakelingsproces moet uitvoeren zoals overeengekomen tijdens de vier rondes van gesprekken tussen de twee legers op commandantniveau van het korps.

Drie weken na de botsingen in de Galwan-vallei hielden de nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi op 5 juli een bijna twee uur lang telefonisch gesprek om de spanning in de regio te verminderen. Beide partijen begonnen het uittredingsproces vanaf 6 juli na de Doval-Wang-gesprekken die speciale vertegenwoordigers zijn voor de grensvraag.

Na de vierde ronde van besprekingen op commandantniveau van het korps zei het leger dat beide partijen zich inzetten voor “volledige uitschakeling” van troepen, en voegt eraan toe dat het proces “ingewikkeld” is en dat het “constante verificatie” vereist.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *