De Android-beveiligingsupdate van oktober 2021 kan nu worden gedownload

Google is bezig met het uitrollen van de Android Security Update van oktober 2021. Allereerst de speciale Pixel-smartphones. De update lost verschillende beveiligingsproblemen op.

Lees verder na de aankondiging.

Android oktober 2021 Beveiligingsupdate nu beschikbaar om te downloaden

Nog een maand, nog een Android-beveiligingsupdate. Google heeft op zijn blog laten weten dat de patch van oktober 2021 per direct wordt uitgerold. Traditioneel verschijnt de update eerst voor Pixel-smartphones, de eigen telefoons van Google. Bezitters van de volgende toestellen kunnen de nieuwe patch nu downloaden:

Google beweert 33 beveiligingsproblemen in Android-besturingssystemen te hebben opgelost. Deze variëren van ongevaarlijk tot zeer gevaarlijk. De ernstigste kwetsbaarheid had te maken met het Android Media Framework.

Hackers waren (theoretisch) in staat om je Android-telefoon over te nemen door bepaalde codes uit te voeren. Gelukkig kwam deze situatie, zoals gebruikelijk, in de praktijk niet voor.

Wel is het verstandig om je toestel zo snel mogelijk te updaten. Door de laatste updates te installeren blijft je telefoon immers goed beschermd. De nieuwe beveiligingspatch voegt geen features toe, maar is eigenlijk alleen voor de veiligheid.

Ik heb geen Google Pixel: wanneer kan ik updaten?

Is uw telefoon een ander merk dan Google? Dan moet je afwachten wanneer je de nieuwe beveiligingsupdate krijgt. Fabrikanten zoals Samsung, Nokia en Xiaomi hebben hun eigen updatebeleid. In onderstaand artikel lees je precies hoe vaak je smartphone updates krijgt.

Lees meer: ​​Overzicht: het updatebeleid van Android-fabrikanten vergelijken

Android 12 laat

Naast de beveiligingsupdate van oktober heeft Google ook de stabiele versie van Android 12 uitgebracht. De grootste update van het jaar voegt allerlei features toe, zoals een nieuw Material You-design en privacyverbeteringen.

READ  Slimme big bags HZPC meet de temperatuur van pootaardappelen

Er zit echter één gigantische slang in het gras. Je kunt Android 12 nog niet downloaden, ook niet als je een Pixel hebt. Dat is verbazingwekkend, want de eigen telefoons van Google staan ​​meestal als eerste in de rij als er een nieuwe Android-update wordt uitgebracht.

Dit is dit keer niet het geval. Google brengt Android 12 “over een paar weken” uit voor Pixel-telefoons. Tot die tijd kunnen alleen ontwikkelaars het gebruiken. Wat daarom nog verwarrender is, is dat Google zelf spreekt over een officiële versie, omdat bijna niemand Android 12 nu kan downloaden.

Meer over Android 12:

More from Madison Garrett
Gratis PlayStation Plus-games voor juli 2021 onthuld
PlayStation heeft officieel de aankomende gratis PlayStation Plus-videogames voor juli 2021 onthuld...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *