De belangrijkste voordelen van glasvezelinternet

Glasvezel wordt meestal gezien als de beste optie om een ​​online abonnement af te sluiten, maar waarom zijn ze beter dan de alternatieve opties? In dit artikel zetten we de voordelen van glasvezel internet op een rij.

snelheden

Ongeacht de reden om verbinding te maken met internet – of het nu alleen voor entertainment of gewoon voor werk is – het lijdt geen twijfel dat de internetervaring dramatisch verbetert wanneer de snelheden hoger zijn. Voor de gebruikers van vandaag, zowel op kantoor als thuis, Glasvezel Duidelijk de toekomst van internet. Bij Nederlandse internetproviders is de maximale downloadsnelheid voor glasvezel 1 Gbps. Dit is 10 tot 20 keer sneller dan de 50 tot 100 Mbps-abonnementen die de meesten van ons nu gebruiken. Onderstaand lijstje geeft je een idee van wat dit in de praktijk betekent bij het downloaden van bijvoorbeeld Grand Theft Auto V (70 GB).

  • Glasvezel 1 Gbps – 9,3 minuten
  • 100 Mbps – 93,3 minuten
  • 25 Mbps – 6,2 uur

Down- en downloadsnelheden

Het is heel gebruikelijk dat providers downloadsnelheden aanbieden die hoger zijn dan uploadsnelheden – dit staat bekend als asymmetrische bandbreedte. Wanneer een provider je 100 Mbps downloadsnelheid en 20 Mbps uploadsnelheid aanbiedt, is er sprake van een asymmetrische verbinding, waarbij de snelheden van elkaar verschillen. Trage uploadsnelheden kunnen een negatieve invloed hebben op de algehele prestaties van de verbinding, maar providers zullen er nog steeds voor kiezen om hun verbindingen te promoten als 100 Mbps, waar downloadsnelheid meer aandacht krijgt. Asymmetrische bandbreedte komt vaker voor bij kabel- en ADSL-verbindingen. Glasvezelverbindingen bieden altijd dezelfde bandbreedte, waardoor uploadsnelheden exact gelijk zijn aan downloadsnelheden. U kunt een afbeelding of film dus net zo snel downloaden als gedownload kan worden.

READ  Albert Heijn laat je nu Hamsterstickers versturen via WhatsApp: zo werkt het

meerdere gebruikers

Als u een gezin heeft, is het waarschijnlijk dat meerdere gezinsleden tegelijkertijd op verschillende apparaten internetten. Van laptops tot tablets tot telefoons en smart tv’s; Iedereen heeft een snelle verbinding nodig. Het begint pas een probleem te worden als ze het allemaal tegelijk nodig hebben, aangezien de bandbreedte van de verbinding niet oneindig is. Netflix heeft maar minimaal 25 Mbps nodig 4K-video’s streamen. Hoewel traditioneel koper- of kabelinternet vaak zulke zware lasten aankan, wordt het lastiger wanneer Netflix niet het enige apparaat is dat online wordt gebruikt of wanneer iemand anders 4K-video wil kijken op een ander apparaat. Met een 1Gbps glasvezelverbinding is er zoveel redundantie beschikbaar dat dit geen enkel probleem hoeft te zijn.

de televisie

Heb je net een 4K tv gekocht of overweeg je er een te kopen? De verkoop van 4K-tv’s bereikte in 2020 130 miljoen. Deze tv’s bevatten vier keer zoveel pixels als een 1080p-tv, wat zorgt voor duidelijkere beelden. Het vereist ook veel meer bandbreedte dan je internetverbinding, maar met glasvezelsnelheden is dat geen probleem en ben je klaar voor de toekomst. In Nederland wordt nog heel weinig content gestreamd in 4K, maar daar gaat de komende jaren drastisch verandering in komen en grote sportevenementen, zoals het EK voetbal, zijn dit jaar voor het eerst in zo’n high definition te zien.

de spellen

Er is niets vervelender voor online gamers dan “lag”. Gegevens verliezen kan erg frustrerend zijn in een schietspel als Call of Duty. Je hebt je tegenstander in je ogen en vanuit het niets ben jij het slachtoffer en degene die weer moet spawnen. De trage reactie van het spel wordt veroorzaakt door een hoge latentie, dat is hoe snel informatie van je computer of console naar de server en terug gaat. Glasvezel reist met de snelheid van het licht, waardoor het de snelste verbinding is van punt A naar punt B, wat de latentie en pakketverlies aanzienlijk vermindert.

READ  Verjaardagsfeestje PS theater creëert een openluchttentoonstelling
More from Madison Garrett
Engelse versies beschikbaar van Nederlandse praktijkrichtlijnen voor (maatwerk) software
Twee Nederlandse praktijkrichtlijnen (NPR) zijn in het Engels vertaald. Dit zijn NPR...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *