De beste 3DS-games ooit

De beste 3DS-games ooit

Vandaag bekijken we 10 van de beste 3DS-games aller tijden. Als u iets wilt toevoegen, kunt u dat hieronder in de opmerkingen doen.

Hoewel de online servers van 3DS een paar maanden geleden zijn gesloten, is de belangstelling voor de console helemaal niet afgenomen. In feite is het precies het tegenovergestelde: veel spelers hebben hun waardering ervoor weer aangewakkerd of zijn het spel voor de eerste keer gaan spelen. Het is ook gemakkelijk te begrijpen waarom. De Switch is vrijwel zeker de superieure console op het gebied van softwarebibliotheek en spelkwaliteit, maar de 3DS heeft op zichzelf enkele voordelen. De bibliotheek is niet zo groot als die van de Switch, maar de titels die het bevat zijn geweldig voor die tijd en behoren tot de beste van zijn eigen series. Als je deze gebruikte games kunt vinden of kopen, is dit een goed moment om eens te kijken naar alles wat de 3DS te bieden heeft.

De beste 3DS-games ooit

De beste 3DS-games ooit

Super Mario 3D Land

Super Mario 3D Land is zeker niet een van de beste 3D Mario-spellen aller tijden, maar werd al heel vroeg in zijn leven uitgebracht en liet de voordelen zien die een kleinschalig avontuur met zich mee kan brengen. Het was de eerste 3D-Mario-platformgame op een handheld sinds Super Mario 64 DS, en de eerste originele game. Omdat het op een draagbare console zat, was Super Mario 3D Land een ervaring van redelijk hoge kwaliteit met veel niveaus en post-game-inhoud om door te spelen. Het is een beetje licht op de creatieve afdeling, maar het is nog steeds leuk om in korte uitbarstingen te spelen – vooral onderweg, aangezien de 3DS over het algemeen veel gemakkelijker te dragen is dan de Switch.

Mariokart 7

Mario Kart 7 staat ook niet vaak bovenaan de Mario Kart-categorielijsten van mensen. We beschouwen het echter nog steeds als een van de beste 3DS-games aller tijden. Het voegde onderwaterracen en paragliden toe aan de serie, en hoewel het de gameplay-loop niet veel verandert, voegt het wel een spektakellaag toe die uiteindelijk een paar jaar later in Mario Kart 8 werd gebruikt. Het bood ook kenmerkende cursussen zoals Wuhu Loop, Music Park en een eigen versie van Rainbow Road. Er zijn hier echter enkele verwarrende beslissingen, aangezien er bijvoorbeeld Waluigi Pinball in het spel zit, maar niet Waluigi. De online servers van dit spel waren echter tot het einde goed actief, wat laat zien hoe populair dit spel is.

READ  Er komt een nieuwe actie/avontuur voor meerdere spelers van disruptieve games en Amazon-games

Kid Icarus: Opstand

Kid Icarus Uprising verdient absoluut zijn plaats als een van de beste 3DS-games. Nadat Pit verschijnt in Super Smash Bros. Brawl, gamedirecteur Masahiro Sakurai kreeg de taak om een ​​hele wereld en avontuur voor Kid Icarus te creëren. Het is een geweldig succes, met een cast van over het algemeen sympathieke personages, volledige levels en audioscènes, een geweldig verhaal (zelfs als er een paar hoofdstukken nodig zijn om echt op gang te komen), geweldige muziek, lokale en online multiplayer, en zelfs een vage lijn van toegevoegde realiteit. Kaarten die je in het spel kunt gebruiken. Dit is een ongelooflijk geliefde titel, maar de 3DS was er waarschijnlijk niet het systeem voor – de besturing voelt een beetje krap aan en zou enorm profiteren van een Switch (of Switch 2) remake met dubbele joysticks. Op het moment van schrijven is er nog niets aangekondigd, dus misschien zal het plaatsen van dit bericht het tot stand brengen?

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon

Pokemon Ultra Sun en Ultra Moon zijn misschien wel de beste 3DS-games, althans in de Pokemon-serie. De andere Pokemon-spellen zijn ook geweldig, maar we dachten dat het een beetje afbreuk zou doen aan de lijst als twee of drie Pokemon-spellen in de top tien zouden zijn. Ultra Sun en Ultra Moon hebben heel veel inhoud; Een redelijk betrokken hoofdspel en verschillende missies na het spel, waaronder de nieuwe Team Rainbow Rocket-boog. Het is ook de laatste van de games die elke Pokemon bevat die tot dan toe is gemaakt, en het is ook de laatste van de niet-remake-games met Mega Evolution (tenzij je Pokemon Legends ZA meetelt, die nog niet is uitgebracht).

Een dier dat een nieuw blad oversteekt

Animal Crossing: New Leaf is een spel waarvan sommigen beweren dat het nog steeds het beste is dat de serie te bieden heeft. Of dat nu waar is of niet, het is een geweldige Animal Crossing-game met veel inhoud en past perfect op de 3DS. De game is gemakkelijk te leren en te spelen, maar je kunt ook gemakkelijk een paar uur verdwalen in de interactiviteit en inrichting van het eiland. Je kunt geen meubels buiten plaatsen zoals in New Horizons, dus dit spel heeft de neiging zich meer te concentreren op zaken als praten met dorpsbewoners, het plannen van openbare werken en dergelijke.

READ  Horror Devs Surprise World met exclusieve Bright Game Pass

Super Smash Bros.-game voor 3DS

Super Smash Bros. voor 3DS is niet te vergelijken met Super Smash Bros. Ultimate, maar het is nog steeds een van de beste 3DS-games ooit. Het was de eerste echt draagbare inzending in de Smash Bros.-serie. Hoewel het scherm klein is en de 3DS-bediening wat krap aanvoelt, houdt deze game het tot op de dag van vandaag nog steeds vol. Er is hier geen verhaalmodus, maar de toevoeging van de exclusieve Smash Run-modus geeft deze game iets wat de Wii U-versie niet heeft. voor 3DS is tegenwoordig leuk – vooral als je draadloos verbinding kunt maken met vrienden.

Tomodachi's leven

Tomodachi Life is een van de weinige games hier waarvan de serie geen vervolg krijgt op Switch – laten we hopen dat daar binnenkort verandering in komt. Tomodachi Life richt zich sterk op Mii-personages en laat je een eiland bevolken met aangepaste Mii-personages waarmee je kunt communiceren. De game verkocht erg goed, dus het is verrassend dat we nog geen vervolg hebben gezien.

The Legend of Zelda: een link tussen werelden

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is op het moment van schrijven de laatste top-down originele Zelda-game, en nu games als Breath of the Wild en Tears of the Kingdom een ​​aanzienlijk aantal eenheden verkopen, kan dat het geval blijven voor de komende jaren. Komen. A Link Between Worlds is echter een van de beste 3DS-games, en bewijst dat 2D Zelda zelfs in een wereld vol volledig open wereldgames nog steeds werkt. Je kunt de kerkers van het spel in elke gewenste volgorde betreden – en er is genoeg extra content om te spelen, inclusief zijmissies en meer. De kerkers en het levelontwerp behoren tot het beste dat de serie te bieden heeft, en het houdt allemaal nog steeds stand.

Kirby: Robotplaneet

Kirby: Planet Robobot is de opvolger van Kirby Triple Deluxe en wordt algemeen gezien als niet alleen superieur daaraan, maar ook als een van de beste Kirby-spellen aller tijden. En ik behaalde de tweede plaats Op onze beoordeling, nauwelijks verliezend van Kirby and the Forgotten Lands. De titulaire Robobot Armor van deze game is niet zomaar een gimmick; het is een nieuwe manier om de levels te spelen, en voelt als een sterke maar evenwichtige afwijking van de traditionele Kirby-gameplay. Het levelontwerp van Planet Robobot behoort tot de beste in de serie, en de game bevat verrassend creatieve bazen, een goed verhaal en een uitstekend einde. Het heeft ook een van de meest betrokken amiibo-ondersteuning van alle Kirby-spellen. Deze game is zeker de moeite waard – het is absoluut een van de beste 3DS-games.

READ  The Lord of the Rings krijgt een nieuwe "Hobbit Life Sim" voor Xbox

Vuurembleem van ontwaken

Fire Emblem Awakening was een heropleving en een keerpunt voor de franchise als geheel. Ondanks dat het een van de eerdere games op de 3DS is, heeft de game zich goed ontwikkeld en zijn veel van de personages sindsdien iconisch geworden dankzij hun opname in de Super Smash Bros.-serie. De tactische rollenspelgameplay van Fire Emblem Awakening is nog steeds van het hoogste niveau en bevat een groot aantal instellingen waarmee je het naar wens kunt aanpassen.

Daar heb je het – onze top 10 3D-spellen. Dat gezegd hebbende, zijn er meer dan een dozijn goede games op het systeem. Het enige dat we hier niet hebben opgenomen zijn remakes of ports – Zelda: Ocarina of Time 3D, Poochy & Yoshi's Woolly World, Star Fox 64 3D en in iets kleinere mate Zelda: Majora's Mask 3D zijn allemaal geweldige games. Ze zijn op andere consoles gelanceerd, dus hebben we besloten ze in een andere categorie op te splitsen in plaats van een plek in het hoofdmenu in te nemen.

Pokémon heeft ook een enorme impact gehad op de 3DS, en hoewel we alleen Ultra Sun en Ultra Moon hebben opgenomen, behoren de andere titels zeker ook tot de beste 3DS-games. X en Y waren de eerste games die voor het systeem werden uitgebracht en introduceerden voor het eerst grafische en 3D-modellen in de belangrijkste Pokemon-lijn. Omega Ruby en Alpha Sapphire waren geweldige remakes van de GBA-originelen en boden verschillende enorme verbeteringen. Sun en Moon hebben een samenhangender verhaal dan hun Ultra-tegenhangers, maar ze missen veel inhoud.

Wat zijn volgens jou de beste 3DS-games aller tijden? Is er één in het bijzonder die volgens jou op onze lijst had moeten staan? Zo ja, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *