de beste apps en games zijn bekend

Best of App Store 2020: Apple’s favoriete apps van het jaar

Elk jaar maakt Apple in december de balans op: wat waren de beste apps en games van het jaar? 2020 is geen uitzondering en Apple heeft zojuist de winnaars bekend gemaakt in een persbericht. Ontwaken uit! werd door het App Store-team uitgeroepen tot de iPhone-app van het jaar, terwijl Zoom op de iPad stond. Voor de Mac is de kalender-app Fantastical uitgeroepen tot app van het jaar 2020. Als we kijken naar de populairste apps van Nederland in 2020, is het meteen duidelijk welk jaar het is. De apps voor thuiswerken staan ​​voorop.

Apple’s favoriete apps van 2020

Apple heeft dit jaar in totaal zes verschillende categorieën: Beste iPhone-app, Beste iPad-app, Beste Mac-app, Beste Apple TV-app, Beste Apple Watch-app en App-trend van het jaar. De Apple Watch-categorie en app-trend van het jaar zijn nieuw en worden voor het eerst uitgereikt. Apple weet ieder jaar een aantal bijzondere apps te kiezen, al zijn er dit jaar ook enkele deuren open.


Phil Schiller, voorheen hoofd van de App Store en nu een Apple Fellow, is enthousiast over de oogst van dit jaar. “Meer dan ooit gebruiken we apps dit jaar als creatieve uitlaatklep en om met elkaar in contact te blijven. Zonder het belangrijke werk dat ontwikkelaars van nieuwe, nuttige apps dit jaar hebben verzet, was dat niet mogelijk geweest. “Voor het eerst hebben Apple-ontwerpers fysieke prijzen gecreëerd met het blauwe App Store-logo van 100% gerecycled aluminium. De winnaars staan ​​de rest van het jaar regelmatig in de App Store.

In het persbericht prijst Apple het alleen maar, maar dit jaar was er veel ophef rond de App Store en het beleid. Ontwikkelaars kwamen in opstand in de Coalition for App Fairness. Apple kondigde dit jaar ook een grote verandering aan, waardoor kleine ontwikkelaars een lagere commissie moeten betalen.

Beste iPhone-app 2020: Wakeout!

De iPhone-app van Apple voor 2020 draait helemaal om de huidige pandemie. De Wakeout! biedt allerlei oefeningen om je fitter en gezonder te voelen. Er zijn mindfulness-oefeningen, maar ook oefeningen die je moeten helpen beter te slapen. In tijden dat we meer thuis zijn en minder verhuizen, kan dit van pas komen. In 2017 schreven we al over de Wakeout-app. De app kenmerkte zich door het wakker worden met een workout, maar nu biedt de app veel meer dan dat.

READ  YouTube-gamingchef die Twitch-sterren zoals DrLupo bekritiseerde, vertrekt naar een cryptobedrijf
Written By
More from Aubrey Mason
Dream Daddy-ontwikkelaars maken hierna een psychologisch horrorspel
Rogue Games en Game Grumps werkten samen om Papa’s droom: datingsimulator voor...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *