Zeven belangrijke updates uitgebracht voor Tesla Cars | Algemeen

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer Tesla’s te vinden. Vooral in 2019 deed de vrij nieuwe automaker goede zaken in ons land. Er werden 30.943 Tesla’s verkocht. Moderne auto’s zijn regelmatig in het nieuws. Gelukkig kunnen ze – bij negatief nieuws – vaak zeer snel van een update worden voorzien om ze beter te maken.

Eerste antwoord op de vraag: hoe update je een auto eigenlijk? Tesla-auto’s krijgen over-the-air updates. De auto downloadt automatisch code en kan daardoor direct veiliger, of gewoon leuker en comfortabeler worden gemaakt. U kunt in de mobiele Tesla-app of op het touchscreen van uw auto zien dat er een software-update klaarstaat en hoe lang het duurt om deze te downloaden.

Je auto moet contact maken met wifi. Het kan ook zonder wifi, maar dat duurt langer. Het is niet mogelijk om met uw auto te rijden tijdens de update, dus de meeste Tesla-rijders zullen ervoor kiezen om de update te laten plaatsvinden terwijl ze slapen. Ook goed om te weten: je auto kan niet opladen tijdens het downloaden van de over-the-air update.

Deze zeven handige functies zijn onlangs op deze manier toegevoegd:

Binnen de navigatie van Tesla kun je aangeven dat je een gokje wilt wagen, of dat je honger hebt. Met de navigatie kunt u naar het dichtstbijzijnde restaurant rijden of u naar een toeristische attractie of een prachtig park of bos wijzen.

U kunt nu berichten van mensen beantwoorden met de rechterschuiftoets. Als er een nieuw bericht van iemand binnenkomt, kunt u antwoorden door op de rechterschuiftoets te drukken. Eerst hoor je het bericht hardop worden uitgesproken en daarna kun je er door te praten een bericht naar terugsturen.

Er is al lange tijd een probleem met de remweg op de Model 3. Het kostte de auto van Tesla meer tijd dan een Ford F-150 om tijdens het remmen tot stilstand te komen. Reden voor Tesla om een ​​update uit te brengen, die de remweg met 5,7 meter verbeterde.

Dankzij de update kon het systeem dat regelt hoe het remmen werkt, worden aangepast. Dat gebeurde slechts enkele dagen nadat er 2,5 jaar geleden kritiek was.

De grote displays van Tesla’s auto’s maken ze geweldig om te streamen. Wanneer je ergens geparkeerd staat om op iemand te wachten kun je bij Tesla Theater bijvoorbeeld een aflevering van een serie op Netflix, een filmpje op YouTube of een serie op Hulu kijken.

In de rijvisualisatie ziet u nu extra objecten die u voorheen niet in deze visualisatie kon zien. Denk aan verkeerslichten, stopborden en bepaalde markeringen op de weg. De auto reageert hier niet op, maar laat het alleen zien.

More from Madison Garrett

Kruidenmengsels: kruiden bepalen succes – nieuwe oogst

Gezonde koeien, minder methaanuitstoot, minder kunstmest, meer biodiversiteit. Er zijn veel redenen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *