De burgemeester van Louisville beveelt aan racisme tot een noodsituatie voor de volksgezondheid te verklaren

De burgemeester van Louisville beveelt aan racisme tot een noodsituatie voor de volksgezondheid te verklaren

Burgemeester van Louisville, Greg Fischer, beveelt de gemeenteraad van de stad aan om racisme tot een noodsituatie voor de volksgezondheid te verklaren.

Twee leden van de regering van Fischer maakten woensdag de zaak aanhangig bij de raad in het licht van de coronaviruspandemie en de burgerlijke onrust over de politiemoorden op George Floyd en Louisville’s eigen Breonna Taylor.

“Het identificeren en werken aan het elimineren van structureel racisme is al meer dan een decennium een ​​prioriteit voor mij en mijn team, maar er moet nog veel meer gebeuren”, zei Fischer in een verklaring.

“Nu we mensen in onze straten en in de straten van het hele land fundamentele verandering zien eisen, moeten we een nieuw gevoel van urgentie hebben om deze verklaring af te leggen en het harde werk te doen van het ontmantelen van racisme en het creëren van echte transformatie.”

De manieren waarop mensen van kleur racisme en geconcentreerde armoede tegenkomen, met slechtere onderwijs- en werkkansen, dragen rechtstreeks bij aan hun gezondheidsresultaten, betoogde Kendall Boyd, Louisville’s chief equity officer, tegen de raad.

Het coronavirus heeft benadrukt hoe die dynamiek de gezondheid beïnvloedt, hebben experts gezegd. De Centers for Disease Control and Prevention ontdekten in juni dat Amerikanen van kleur onevenredig zijn getroffen door het coronavirus.

T. Benicio Gonzales, de directeur van het Center for Health Equity, identificeerde wat de stad beschrijft als 11 hoofdoorzaken van slechte gezondheidsresultaten, waaronder werkgelegenheid en inkomensverschillen; slechte transportmogelijkheden; en onvoldoende toegang tot “kwaliteit” boodschappen.

Het valt nog te bezien wat een verklaring zou brengen en of het meer dan een symbolisch gebaar zou zijn.

READ  Memorial Day 2021 Best Buy: bespaar veel op tv's, games en friteuses

Drie zwarte raadsvrouwen onderschreven de verklaring, maar een van die wetgevers, raadsvrouw Keisha Dorsey, zei dat er concrete middelen zouden moeten komen om “deze gezondheidscrisis te bestrijden zoals elke andere gezondheidscrisis”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *