Bill Gates zegt dat de meeste coronavirus-tests ‘complete verspilling’ zijn omdat de resultaten te traag terugkomen

Bill Gates zegt dat de meeste coronavirus-tests ‘complete verspilling’ zijn omdat de resultaten te traag terugkomen

Gates, de voormalige CEO en oprichter van Microsoft, is van mening dat mensen sneller resultaten moeten boeken, zodat ze ‘hun gedrag kunnen veranderen zodat ze andere mensen niet besmetten’.

‘Het eenvoudigste dat met zo’n waanzin te maken heeft, is dat je iemand niet vergoedt voor het afleggen van een test dat het meer dan 48 uur duurt om het resultaat terug te krijgen’, zei Gates dinsdag.

“Die test is een complete verspilling. En voor al deze cijfers over hoeveel we testen, is de meerderheid gewoon complete verspilling”, voegde hij eraan toe en noemde het “krankzinnig” om te moeten betalen voor testresultaten die meer dan drie dagen kunnen duren en tot een volledige week.

In de vroege stadia van de pandemie waren de VS traag met het uitrollen van tests in het hele land, en deskundigen zeggen dat de doorlooptijden om resultaten te behalen het vermogen van het land om de verspreiding van het virus te vertragen, hebben belemmerd.

Adm. Brett Giroir, de assistent-secretaris voor gezondheid bij het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, is het met Gates eens dat het testen moet worden verbeterd.

“Ik begon met te zeggen dat we nooit tevreden zullen zijn met testen totdat we binnen 24 uur doorlooptijden krijgen, en ik zou blij zijn met point-of-care testen overal. We zijn er nog niet. We doen alles wat we doen kunnen doen, “vertelde Giroir aan Jake Tapper van CNN over” State of the Union “.

Giroir zei dat de helft van de tests die in de VS worden uitgevoerd, wordt uitgevoerd in grote commerciële laboratoria met een gemiddelde doorlooptijd van testresultaten van 4,27 dagen, en zei dat “we ons ecosysteem voortdurend moeten verbeteren”.

READ  Vasquez blijft warm; RiverDogs wint hun vierde wedstrijd op rij

Giroir zei dat Quest en LabCorp zijn geautoriseerd voor pooltesten, wat de efficiëntie zal helpen verbeteren. Steden waar uitbraken zijn, hebben ook overslagtesten toegevoegd.

De VS hebben op 28 juli 733.243 tests uitgevoerd, wat bijna het drievoudige is van het aantal tests dat eind april werd afgenomen, volgens gegevens van het Covid Tracking Project.

Gates heeft honderden miljoenen dollars gedoneerd aan onderzoek naar en behandeling van vaccins voor Covid-19 via de Bill and Melinda Gates Foundation.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *