Madeline Swegle wordt de eerste zwarte vrouwelijke gevechtspiloot van de Amerikaanse marine

Madeline Swegle wordt de eerste zwarte vrouwelijke gevechtspiloot van de Amerikaanse marine

Een inwoner uit Virginia heeft geschiedenis geschreven en is de eerste zwarte vrouwelijke gevechtspiloot van de Amerikaanse marine geworden.

Lt. Madeline Swegle viert haar historische prestatie op vrijdag wanneer ze haar gouden vleugels ontvangt, CBS News meldde.

Swegle in een promotie video vrijgegeven door de marine zei dat ze geïnspireerd was om gevechtspiloot te worden nadat haar ouders haar als kind meenamen om displays van de Blue Angels te zien.

‘Mijn ouders hebben me opgevoed en ze vertelden me dat ik kan zijn wat ik wilde zijn. We zouden naar de Blue Angels gaan als ze in de stad waren, ‘zei ze. ‘Ze waren gewoon zo cool dat ik van ze hield. Ik hou van snelle vliegtuigen. ‘

Swegle zei dat ze niet had geweten dat ze de eerste zwarte vrouw zou zijn die zulke hoogten zou bereiken in de 110 jaar luchtvaart van de marine en benadrukte dat ‘vertegenwoordiging belangrijk is omdat we een zeer diverse natie zijn’.

“Ik denk niet dat het doel in mijn leven is om noodzakelijkerwijs de eerste te zijn,” voegde Swegle toe. ‘Dat was nooit iets wat ik wilde doen, het was gewoon iets waar ik in geïnteresseerd was en dat ik later ontdekte.’

De marine stond vrouwen in 1973 voor het eerst toe om met militaire vliegtuigen te vliegen, toen luchtvaartpionier Rosemary Mariner en zes andere vrouwen hun vleugels kregen.

Swegle zei dat ze niet had gevlogen voor haar ‘ontmoedigende’ driejarige opleiding en vond de opwinding ongeëvenaard.

‘Er was veel vechten met het vliegtuig voor nodig om erachter te komen hoe het zou presteren’, zei ze.

READ  GdS: Milan-spelersbeoordelingen van Red Star
Madeline Swegle
Anne Owens / U.S. Marine via AP

“Terugkijkend is het geweldig om na te denken over waar ik begon en ik nog nooit in een vliegtuig had gezeten, dus het is slechts één stap tegelijk”, voegde Swegle toe. “Het is echt gaaf om te denken aan alle dingen die ik nu heb gedaan en waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou kunnen doen.”

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd bij zowel marine- als commerciële piloten, volgens een rapport uit 2018 van de Pensacola News Journal. De marine heeft 765 vrouwelijke piloten, ongeveer minder dan 7 procent van alle piloten in de gelederen, vond de outlet in Florida.

Matthew Maher, de bevelvoerend officier van de marine, zei dat hij ook ‘supris’ was[ed]”Dat er vóór Swegle geen zwarte vrouw was en dat het een“ lange tijd van komen ”was. Hij voegde eraan toe dat de marine het feit niet had bevestigd totdat Swegle nog maar een paar vluchten over had in haar training.

“Ik hoop dat het veel meer vrouwen en mensen met allerlei verschillende achtergronden inspireert om dit als een geweldige carrièrekeuze te beschouwen,” zei Maher. “Het maakt niet uit wie je bent; hoe zie je eruit; waar je vandaan kwam. Zodra u het uniform aan heeft, zitten we allemaal in hetzelfde team en proberen we allemaal dezelfde missie te volbrengen. ‘

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *