De comeback van Google TV TiVo duwt zich terug weg van Android

Een jaar geleden was het een dossier TiVo Stream 4K-dongle Het werd gelanceerd voor $ 50 (nu verkocht voor $ 40), De softwareapplicatie van het bedrijf om een ​​front-end te bieden voor streamingdiensten terwijl u Android gebruikt. Het idee is dat kijkers dankzij hun kennis van de inhoud en gemakkelijke toegang ertoe, items kunnen halen die kijkers echt willen uit verschillende silo’s, en het maakt het knippen van draden veel gemakkelijker.

Eind 2019 was de toenmalige CEO Dave Scholl Ze zeiden dat ze gokten op de toekomst van het bedrijf In dat plan, maar slechts een paar maanden na de lancering van Stream 4K, deed zich een probleem voor: Google Heeft het nieuwe Chromecast-apparaat met de “Google TV” -interface uitgebracht Welke functies biedt zoals Aanbevelingen En de Individuele formaties Dat lijkt erg op wat TiVo probeert te bieden.

Dus wat nu? ZatzNotFunny Verwijst naar de inkomstenoproep van deze week TiVo Xperi eigenaar Dat benadrukte het probleem en de bijgewerkte trend als resultaat. Teksten Op zoek naar alpha Bekijk wat Xperi-CEO John Kirchner zei in antwoord op een vraag, met een dia met de stappen die hij plant voor het TiVo Stream-platform.

XPRY

Simpel gezegd, er lijkt geen toekomst te zijn voor de Android-aangedreven TiVo Stream 4K na volgend jaar, en in 2023-2024 zal het Xperi TiVo Stream introduceren als een smart tv-besturingssysteem, vergelijkbaar met wat we hebben gezien van Android en JaarEn de Fire TV En zelfs webOS van LG. Tijdens haar laatste oproep formuleerde Xperi de transformatie als een proces in drie stappen, maar nu bestaat het slechts uit twee stappen.

Volgens Kirchner, “Toen we dicht bij consolidatie kwamen, hebben we veel plannen gemaakt rond een soort drietrapsaanpak, te beginnen met het Stream 4K-product, een dongle die aan televisies kan worden bevestigd, en vervolgens met een ingebouwde app, waar we aannemen dat we de gewenste gebruikersinterface kiezen op een breder maar oorspronkelijk gebouwd platform. Het draait om het idee dat het op een Android TV zal leven. ”

“Wat er afgelopen herfst is veranderd, Google kwam naar buiten en zei dat het van plan is om verder te gaan dan het basisaanbod van het OS-niveau en echt in de UX-business te stappen, en daarmee iemands vermogen om redelijkerwijs te geloven te overtreffen dat een alternatief anders op hun lagere platform zou leven . “.

Het is duidelijk dat TiVo’s perspectief is dat de Stream-interface gemakkelijker te gebruiken is voor klanten, waardoor ze meer geld uitgeven aan verschillende video-opties en tv-makers worden aangemoedigd om het besturingssysteem op hun apparaten te installeren. Op basis van het huidige plan kan het echter wel twee jaar duren voordat we weten hoeveel fabrikanten deze route gaan.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden door ons redactieteam uitgekozen, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

READ  Nvidia's inkomsten om momentum te maken of te breken (NASDAQ: NVDA)
Written By
More from Lesley Curry

Bespaar op Echo, robotstofzuigers, meer

Alle producten die hier worden weergegeven, zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redacteuren...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *