De D & D-ontwerper zegt dat een aanstaande herziening van de regels WOTC in staat zal stellen de klassieke instellingen opnieuw te bekijken

De D & D-ontwerper zegt dat een aanstaande herziening van de regels WOTC in staat zal stellen de klassieke instellingen opnieuw te bekijken

gepubliceerd: 2023-08-14 T22:09:46

bijgewerkt: 2023-08-14 T22:09:59

In een interview legde Jeremy Crawford, hoofdontwerper van Dungeons & Dragons, uit hoe een regelherziening die volgend jaar uitkomt, Wizards of the Coast in staat zal stellen populaire campagne-instellingen zoals Planescape en Dragonlance opnieuw te bezoeken.

Tussen een succesvolle verfilming en de release van Baldur’s Gate 3 beleeft Dungeons & Dragons een enorm jaar.

Dit zal doorgaan in de tafelblad-RPG met nieuwe releases zoals Bigby Presents: Glory of the Giants en Planescape: Adventures in the Multiverse. De laatste is een set van drie boeken die de klassieke campagne-setting nabootst die in de tweede editie is geïntroduceerd.

Artikel gaat verder na aankondiging

Planescape sluit zich aan bij opstellingen als Ravenloft, Dragonlance en Spelljammer die hun grote winst hebben gemaakt in de 5e editie, ondanks dat ze sindsdien niet meer zijn uitgebreid.

de afgelopen dagen Interview met ComicBook.comJeremy Crawford, ontwerper van D&D-regels, heeft onthuld dat Wizards of the Coast in de toekomst naar deze instellingen wil terugkeren. Hij gaf ook aan dat de komende herziening van de regels volgend jaar zal helpen om dit te bereiken.

Kust tovenaars

Jeremy Crawford zegt dat het nieuw leven inblazen van een D&D 5th Edition-instelling geen ‘one-shot’ is

Nadat hij had opgemerkt dat installatieboeken tot de meest populaire bij spelers behoren, besprak Crawford hoe ze de Dungeons & Dragons-ervaring verbeteren. Behalve dat ze een voertuig zijn voor het vertellen van fantasieverhalen, “benadrukken ze dat D&D gotische horror kan zijn. D&D kan ruimtefantasie zijn. D&D kan trippy avonturen zijn in het hiernamaals, in Planescape-termen.”

Volgens Crawford zal de langverwachte herziening van de regels van volgend jaar, die momenteel wordt getest onder de naam One D&D, ontwerpers in staat stellen deze campagne-instellingen uit te breiden.

Zoals hij het verwoordt: “Het betekent dat we gewoon de reis in het multiversum kunnen voortzetten. In plaats van de klok opnieuw in te stellen, [the rules revisions] Het betekent dan dat we terug kunnen gaan en andere dingen kunnen doen de volgende keer dat we een plek bezoeken, het vanuit een andere hoek bekijken, verschillende delen van de plek verkennen en dieper in bepaalde gebieden graven dan voorheen.

Artikel gaat verder na aankondiging

Deze aanpak heeft veel zin. In plaats van een geheel nieuwe 6e editie te zijn, is de aanstaande Rules-revisie compatibel met 5e en al zijn bestaande inhoud. Dit betekent dat een nieuw Ravenloft-boek bijvoorbeeld een andere kant van de gotische horrorwereld kan verkennen die put uit verschillende inspiraties, in plaats van de setting opnieuw te moeten introduceren.

Hoewel de Forgotten Realms altijd een plaats zullen hebben in de harten van de meeste D&D-spelers (en campagnevoerders), opent het opnieuw bezoeken van instellingen zoals Ravenloft, Spelljammer en Eberron de verschillende mogelijkheden om verhalen te vertellen die D&D zo’n populair rollenspel maken.

Artikel gaat verder na aankondiging

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *