De demontage van iFixit laat zien hoe weinig de computer in de nieuwe 24-inch iMac zit

Na de officiële lancering van de nieuwe iMac op vrijdag, heeft iFixit al een van zijn vernieuwde 24-inch iMacs aangeschaft om zijn traditionele gegevens te delen. Dit geeft ons een beter zicht op de binnenkant van de computer, die in feite een enkele printplaat is met alles erin gesoldeerd.

Een röntgenfoto van de nieuwe iMac onthuld door iFixit onthult enkele interessante details over het apparaat. In eerdere generaties iMac gebruikte Apple het Apple-logo op zijn computers als antenne voor Wi-Fi- en Bluetooth-verbindingen, maar de zaken zijn dit jaar een beetje veranderd.

Terwijl signalen nog steeds door het logo gaan, zit er nu een rechthoekige metalen plaat achter – niet iets dat speciaal is gemaakt in de vorm van het Apple-logo. Er zijn ook twee onbekende circuits in het midden van de computer die knoopcelbatterijen kunnen zijn.

Er zijn ook twee enorme metalen panelen in de iMac en iFixit kan niet uitleggen waar het voor is – maar misschien is dat iets om interne warmte af te voeren. Het scherm is bevestigd aan de behuizing van de computer, waarvoor een speciaal gereedschap nodig is om het te demonteren. Als je de automaat eenmaal hebt geopend, is er van binnen niet veel meer te zien.

IFixit merkt op dat er niet langer een metalen kin is om toegang tot interne kabels te voorkomen, zoals het geval was bij eerdere iMacs. Afgezien van mogelijke metalen panelen, antennes en batterijen, is de iMac in feite gemaakt met één logicakaart, twee kleine luidsprekers en twee ventilatoren – alles wat onder in het apparaat is verpakt.

READ  Microsoft Outlook ondervindt wereldwijd problemen

Een ding om in gedachten te houden is dat de iMac die werd gedemonteerd door iFixit het apparaat is met vier USB-poorten. Het basismodel dat aan Apple wordt verkocht, wordt geleverd met twee USB- / Thunderbolt-poorten en slechts één ventilator.

Omdat het de M1-chip gebruikt, zijn iMac-componenten zoals de CPU, GPU, RAM en interne opslag allemaal op hetzelfde bord gesoldeerd. Hierdoor zijn reparaties aan de nieuwe iMac natuurlijk bijna onmogelijk (wat eigenlijk niet verrassend is).

Written By
More from Lesley Curry

Te gaar! All-You-Can-Eat verschijnt in maart 2021 op Switch, PS4, Xbox One en pc

Te gaar! All You Can Eat zal eindelijk verschijnen op Nintendo Switch,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *