De downloadsnelheid van 5G in India is 16,5 keer sneller dan die van 4G [REPORT]

De downloadsnelheid van 5G in India is 16,5 keer sneller dan die van 4G [REPORT]

De staat van het internet in India is sinds de lancering iets verbeterd Netwerk van de vijfde generatie. Momenteel zijn Reliance Jio en Bharti Airtel de enige twee telecomoperators die 5G-diensten aanbieden aan steden van niveau 1 en niveau 2. Hoewel de acceptatie van 5G nog in de kinderschoenen staat, blijkt uit een recente analyse van verovering Het laat zien dat het al een enorme toename van gebruikerservaringen op mobiele apparaten begint te zien. plotseling , De gemiddelde downloadsnelheid van 5G in India is 16,5 keer sneller dan die van 4G.

Indiërs registreerden een indrukwekkende downloadsnelheid van gemiddeld 242,1 Mbps wanneer ze verbonden waren met 5G, vergeleken met slechts 14,7 Mbps wanneer ze verbonden waren met 4G.

Interessant dat De piekdownloadsnelheid van 5G in India registreerde 690,6 Mbps, wat 11,6 keer sneller is dan de piekdownloadsnelheid van 4G..

5G versus 4G uploadsnelheid in India

Hoewel de downloadsnelheid altijd door veel gebruikers wordt geadverteerd en gevraagd voordat ze dataplannen kopen, speelt de uploadsnelheid ook een grote rol bij het delen van foto’s, video’s en andere grote documenten op internet of sociale mediaplatforms.

Internetgebruikers in India, die zijn geüpgraded van 4G naar 5G, hebben met 5G veel hogere gemiddelde downloadsnelheden gezien dan met 4G. De relatieve piek was echter iets lager dan wat werd waargenomen in downloadsnelheden. De gemiddelde uploadsnelheid op een apparaat dat is aangesloten op het 5G-netwerk was 21,2 Mbps, wat 5,4 keer sneller is dan een 4G-verbinding.

Vanwege de snellere download- en uploadsnelheden van 5G die smartphonegebruikers ervaren, heeft het land een enorme toename gezien in videostreaming en mobiele multiplayer-game-ervaring.

READ  Olympische atleten moeten de tracking-app downloaden om de activiteit vóór de spelen te volgen

Bij het streamen van video’s via mobiele 5G-verbindingen rapporteerden smartphonegebruikers een “zeer goede” video-ervaring (65-75). De 4G-video-ervaring kreeg echter de beoordeling “redelijk” (40-55). Dit valt in twee categorieën onder 5G.

Evenzo rapporteerde een smartphonegebruiker een betere multiplayer-game-ervaring wanneer hij verbonden was met een 5G-netwerk in vergelijking met een 4G-netwerk. Met een score van 67,9 (op een schaal van 100 punten) beoordeelden smartphonegebruikers in India de game-ervaring als “redelijk” (65-75) wanneer ze verbonden waren met een 5G-netwerk. Verrassend genoeg zakt deze beoordeling naar “Slecht” (40-65) wanneer verbonden met 4G.

Airtel biedt momenteel 5G-diensten aan in 12 Indiase steden, waaronder Delhi, Mumbai, Chennai, Bengaluru, Hyderabad, Siliguri, Guwahati, Panipat, Patna, Nagpur, Varanasi en Gurugram, evenals op verschillende luchthavens in het hele land. Terwijl Reliance Jio 5G-services beschikbaar zijn in Delhi-NCR, Mumbai, Varanasi, Nathdwara, Pune, Hyderabad, Bengaluru, Chennai, Kolkata en 33 districtshoofdkwartier in Gujarat.

Volgens een rapport van Ericsson, de Deel mobiele 5G-abonnementen in India Het zal stijgen van slechts 2,7% in 2022 tot 53,5% in 2028.

Written By
More from Eda Greene
Lunar Client voor Minecraft downloaden in 2023
Minecraft Java Edition kan op verschillende manieren worden gedownload en gespeeld. Hoewel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *