De Duitse Nationale Bibliotheek archiveert alle tweets in het Duits

De Duitse Nationale Bibliotheek archiveert alle tweets in het Duits


Sinds de oprichting van Twitter in 2006 hebben Duitsers in totaal meer dan vier miljard tweets gedeeld. De Duitse Nationale Bibliotheek heeft het nu allemaal onthuld Om vier miljard tweets te archiveren. Enerzijds om toekomstig inzicht te krijgen in hoe het destijds in Duitsland ging, anderzijds om tweets af te schermen nu er wijzigingen zijn in de API: software waarmee grote aantallen tweets geanalyseerd kunnen worden.

Alle vier miljard tweets zullen uiteindelijk niet relevant zijn voor het onderzoek: nepnieuws, weekendplannen of wat er vanavond op de lijst staat, zijn niet relevant. Het is echter de moeite waard om alle tweets te downloaden, zegt Klaus-Michael Schlesinger, een onderzoeker aan de Humboldt-Universiteit van Berlijn: “Twitter is een belangrijke vorm van communicatie voor de samenleving. Deze tweets zijn beschikbaar.

Historisch belang

Schlesinger vervolgt: “We weten nog niet wie de Duitsers in de toekomst van historisch belang zullen zijn.” “Als de auteur over honderd jaar vandaag beroemd is, kunnen de tweets deel uitmaken van zijn of haar werk. Als Twitter dan niet meer bestaat, kunnen geïnteresseerden terecht bij de Koninklijke Bibliotheek om deze tweets te bekijken.”

API

API is een functie die een groot aantal tweets tegelijk kan downloaden en analyseren. Waar deze functionaliteit voorheen gratis was, gaf Elon Musk, de eigenaar van Twitter, onlangs aan er een vergoeding voor te vragen. Dit maakt de functie voor veel wetenschappers te duur. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de functionaliteit op den duur volledig verdwijnt. Dus vroeg de Nationale Bibliotheek wetenschappers met toegang tot de API om de tweets te downloaden of er toegang toe te geven. Tot nu toe zijn er in vier weken tijd zo’n 160 miljoen tweets gedownload.

READ  De Samsung Galaxy S20 krijgt de tweede januari-update, de Note 8, en de eerste Galaxy A8

Een verzameling van alle Duitse publicaties in schrift, beeld en geluid

De Duitse Nationale Bibliotheek (Deutsche Nationalbibliothek) is de centrale archiefbibliotheek van Duitsland en verzamelt sinds de oprichting in 1913 alle geschreven, foto- en audiopublicaties die over Duitsland of in de Duitse taal verschijnen.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *