De eerste opslaguitbreidingskaart van de Xbox Series S / X 1 TB kost $ 220

In maart hebben we je gewaarschuwd dat de eigen NVMe-opslaguitbreidingen die worden gebruikt in de Xbox Series X (en nu de Xbox Series S) kan een stuk duurder zijn dan meer traditionele opslagopties. Vandaag hebben we duidelijke bevestiging gekregen van dat feit zoals Microsoft en Best Buy hebben vermeldde Seagate’s “Game Drive voor Xbox Series X en Series S” net zo een pre-order van $ 220 voorafgaand aan de lancering op 10 november.

Ter vergelijking: Seagate’s eigen 1TB externe USB 3.0 harde schijven zijn dat wel genoteerd op Best Buy voor slechts $ 57,49. Een externe solid-state drive van 1 TB van Seagate geeft u $ 160, nog steeds 27 procent goedkoper dan de NVMe Game Drive.

De Seagate Game Drive is echter goedkoper dan een vergelijkbare microSD-kaart; Beste koop is $ 299 vragen voor een SanDisk-kaart van 1 TB compatibel met de Nintendo Switch.

Een standaard externe harde schijf of SSD werkt met de Xbox Series S / X, maar alleen achterwaarts compatibele games van eerdere Xbox-systemen werken rechtstreeks vanaf die schijf. Games die zijn ontworpen voor de Series S / X kunnen dat wel zijn opgeslagen op externe harde schijven als back-up, maar deze games moeten worden overgebracht naar NVMe-opslag (zoals Seagate’s Game Drive of de interne opslag van het systeem) om te kunnen worden uitgevoerd. Dat is om het snelladende en efficiënte textuur-streamingtechnologie Microsoft is branding als de Xbox Velocity Architecture.

De kosten van NVMe-uitbreiding kunnen vooral belangrijk zijn voor spelers die de Xbox Series S overwegen, die alleen wordt geleverd met 512 GB interne opslag (vergeleken met 1 TB op de Series X). Veel grote Xbox One-games zijn al ver voorbij de functionele limiet van 50 GB van een enkele Blu-Ray-schijf, dankzij “day one” downloadbare updates en patches. Games die “geoptimaliseerd” zijn voor Series S / X zouden nog groter kunnen worden, dankzij het detailniveau dat nodig is voor gedetailleerde 1440p- of 4K-beelden.

READ  Deze acht bedrijven bieden nu speciale kortingen aan docenten en studenten

De opslaguitbreidingssituatie is misschien niet al te veel beter op de PS5. Sony zei in maart dat het aankomende systeem “bepaalde M2 ​​SSD’s” zou ondersteunen die de interne specificaties van 5,5 GB / s ondersteunen. Daarvoor zijn waarschijnlijk schijven nodig die voldoen aan de nieuwe PCIe 4.0-standaard, die run momenteel ongeveer $ 200 voor 1 TB opslag.

Sony zegt dat het benchmarking- en PS5-compatibiliteitstests heeft uitgevoerd op meerdere schijven. Openbare bevestiging van de eerste van dergelijke schijven die officieel zijn gecertificeerd als PS5-compatibel, zal “waarschijnlijk een beetje voorbij zijn [launch]”, Zei Sony in maart.

Afbeelding van Microsoft / Eurogamer

Written By
More from Lesley Curry

PS5 zal straks geen oudere games spelen dan de PS4

PlayStation 5 (Afbeelding: Sony) Eind dit jaar kunnen we aan de slag...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *