De enige drie landen met meer dan een miljoen gevallen

A health worker wearing Personal Protective Equipment (PPE) gear collects a swab sample of a boy at a government free testing centre in Hyderabad, India on July 17.
Een gezondheidswerker met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) verzamelt op 17 juli een monster van een jongen bij een gratis testcentrum in Hyderabad, India. Noah Seelam / AFP / Getty Images

Eerder vandaag bereikte India meer dan een miljoen gevallen en werd het het derde land ter wereld, na de Verenigde Staten en Brazilië.

In alle drie de landen veroorzaakt de pandemie grote schade aan de gezondheidszorg, de economie en het dagelijkse leven van de inwoners.

De Verenigde Staten heeft het hoogste aantal gevallen ter wereld, met meer dan 3,5 miljoen besmettingen sinds het begin van de pandemie. Er waren meer dan 77.000 nieuwe gevallen vandaag alleen.

Nieuwe dagelijkse gevallen zijn in slechts enkele weken meer dan verdrievoudigd; het cijfer schommelde halverwege juni rond de 25.000.

De zwaar getroffen staten halen honderden medisch personeel uit andere staten om te helpen en ziekenhuizen hebben geen ICU-bedden meer. In Arizona en Texas hebben de zwaar getroffen provincies koelwagens binnengehaald naarmate de mortuaria vollopen.

In Brazilië, gevallen stijgen dagelijks met tienduizenden. Het land heeft nu 2.012.151 gevallen en 76.688 sterfgevallen, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.

De administratie is onder vuur komen te liggen vanwege de behandeling van de pandemie. President Jair Bolsonaro, die vorige week positief testte, verwierp het virus eerder als een ‘kleine griep’. Hij heeft kritiek geuit op lokale leiders die lockdowns opleggen en impliceerde dat ze het dodental opdreven om de reactie van de federale regering slecht te laten lijken.

Ondertussen wordt het ministerie van Volksgezondheid van het land nog steeds bestuurd door een militair in actieve dienst zonder ervaring op het gebied van de volksgezondheid, die twee maanden geleden is aangesteld als interim-minister.

In India, het ministerie van volksgezondheid heeft in totaal 1.003.832 gevallen en meer dan 25.600 doden gemeld. Het ziet ook een golf van infecties en meldt zijn hoogste dagelijkse sprong in nieuwe gevallen tussen donderdag en vrijdag.

READ  Essence of Crisis: Final Fantasy VII-reünie is blijkbaar meer dan een remaster, maar het is geen «complete remake»

In het hele land zijn er ernstig zieke viruspatiënten wordt afgewezen van openbare en particuliere ziekenhuizen bij gebrek aan bedden, personeel en uitrusting, aangezien de zorginfrastructuur onder druk staat.

De armste burgers zijn de zwaarste hit. Ongeveer 74 miljoen mensen leven schouder aan schouder in overvolle sloppenwijken, waar weinig stromend water of sanitaire voorzieningen zijn afstand nemen is onmogelijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *