Rajasthan: In Sachin Pilot Vs Congress, An Alleged Sting, Big Court Day: 10 punten

Rajasthan: In Sachin Pilot Vs Congress, An Alleged Sting, Big Court Day: 10 punten

Woensdagavond gingen Sachin Pilot en andere rebellen-MLA’s naar de rechtbank.

Jaipur:
Of de rebellenploeg van Sachin Pilot kan worden gediskwalificeerd als MLA’s, zal waarschijnlijk worden onderzocht door het Rajasthan High Court een dag nadat de groep het congres voor de rechter heeft gedaagd wegens aankondigingen van “anti-partij” -activiteiten. Vóór de hoorzitting werden vakbondsminister Gajendra Singh Shekhawat en rebel MLA Bhanwar Lal Sharma door het congres ervan beschuldigd samen te zweren tegen zijn regering in Rajasthan. Een politieklacht werd ingediend kort nadat het congres de transcripties had gemaakt van vermeende audiogesprekken over het sluiten van overeenkomsten tussen rebellen-MLA’s en de BJP om te proberen de Ashok Gehlot-regering in Rajasthan te verdrijven.

Hier is je 10-punts cheatsheet over de Rajasthan-crisis:

  1. Twee voormalige Rajasthan-ministers die rebellen zijn geworden, Bhanwar Lal Sharma en Vishwendra Singh, zijn geschorst door het congres, dat een onderzoek heeft geëist op basis van audiobanden die online zijn verschenen. NDTV kan niet instaan ​​voor de authenticiteit van de banden.

  2. Het congres las transcripties voor tijdens een persconferentie – er werd geen audio afgespeeld – en beweerde dat de stemmen van de heer Shekhawat en rebellen-MLA’s waren. De minister van de Unie noemde de banden nep en zei dat hij bereid was elk onderzoek te ondergaan.

  3. “De Modi-regering en de BJP spannen samen om de macht te grijpen in plaats van de coronavirus-pandemie te bestrijden”, zei congresleider Randeep Surjewala, eraan toevoegend: “Sachin Pilot moet zijn standpunt verduidelijken.”

  4. Sachin Pilot en 18 rebellen van het Congres hebben bezwaar gemaakt tegen aankondigingen die hen waarschuwden voor diskwalificatie, als ze vandaag niet op bevredigende wijze uitlegden waarom ze de partij tartten.

  5. Team Pilot wordt in de zaak vertegenwoordigd door twee van de beste advocaten van India – Mukul Rohatgi, een voormalige procureur-generaal, en Harish Salve, die India heeft vertegenwoordigd in grote internationale zaken. Ze staan ​​in de rechtszaal tegenover het congresleider Abhishek Manu Singhvi.

  6. De rebellen hebben betoogd dat zij dergelijke kennisgevingen niet kunnen krijgen als de Rajasthan-vergadering niet in zitting is. Ze hebben ook bezwaar gemaakt tegen een grondwettelijke regel die de spreker in staat stelt elk lid dat “vrijwillig zijn lidmaatschap heeft opgezegd”, dat volgens hen alleen wordt misbruikt, te diskwalificeren omdat ze twee vergaderingen hebben overgeslagen.

  7. Als de rebellen-MLA’s worden gediskwalificeerd, zal de meerderheidsmarkering dalen, waardoor het voor de opperhoofd van de heer Pilot, eerste minister Ashok Gehlot, gemakkelijker wordt om een ​​vloertest te winnen. Als de rebellen kunnen voorkomen dat ze worden gediskwalificeerd en mogen stemmen als congresleden, kan de regering van Ashok Gehlot vallen. Hij heeft 101 MLA’s nodig om op hem te stemmen in de 200 leden tellende vergadering en beweert dat hij de steun heeft van 106.

  8. Afgelopen vrijdag werd Sachin Pilot, de nummer twee in de regering van Rajasthan, gedagvaard om vragen te beantwoorden in het onderzoek, dat leidde tot zijn opstand. Sachin Pilot is sindsdien door team Gehlot verwijderd als vice-eerste minister en hoofd van het Rajasthan Congres. Maar in Delhi zet de congresleiding haar inspanningen om hem rond te leiden voort.

  9. De heer Gehlot vertelde News18 India: “Ik heb de afgelopen anderhalf jaar niet met Pilot gesproken”, maar hij voegde eraan toe: “Ik ben niet tegen Sachin Pilot en Rahul Gandhi weet dit. Zelfs als hij besluit terug te komen, Ik zal hem met liefde omhelzen. ‘

  10. Dit is een veelbetekenende verklaring van de Chief Minister, die werd gevraagd zijn scherpe aanvallen op zijn voormalige afgevaardigde af te wijzen. “We hebben bewijs dat er paardenhandel werd gepleegd. Rs 20 crore werd aangeboden … Onze vice-minister-president zelf deed de deal en gaf verklaringen af ​​dat er geen paardenhandel plaatsvond. Welke verduidelijkingen geeft u wanneer u uzelf bent waren erbij betrokken ‘, had de heer Gehlot beweerd.

READ  Draag maskers op vliegtuigen; als Delta dat niet doet, zullen mensen je eruit gooien

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *