De Federal Trade Commission (FTC) is niet blij met de ontslagen bij Activision Blizzard van Microsoft

De Federal Trade Commission (FTC) is niet blij met de ontslagen bij Activision Blizzard van Microsoft

Microsoft kwam terug op beloften die het in de rechtbank had gedaan tijdens het FTC-antitrustproces in 2023 door eind januari 1.900 werknemers te ontslaan. Advocaat van de Federale Handelscommissie, Imad Abyad Hij diende een brief in bij het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Negende Circuit op woensdag, wat ons effectief vertelt over Microsoft. “Deze nieuw bekendgemaakte informatie is in tegenspraak met de verklaringen van Microsoft in deze rechtszaak”, schreef de FTC-advocaat.

Microsoft kondigde op 15 januari aan dat het 1.900 werknemers van zijn gamingdivisie zou ontslaan, ongeveer 8% van dat deel van het bedrijf. Een groot deel van deze ontslagen vond plaats bij het nieuw overgenomen Activision Blizzard. Het percentage ontslagen bij Activision Blizzard is niet bekendgemaakt, maar volgens openbare gegevens werkten minstens 899 van de 1.900 op de kantoren van Activision Blizzard in Californië.

“Nu we 2024 ingaan, willen de leiders van Microsoft Gaming en Activision Blizzard een strategie en een uitvoeringsplan afstemmen op een duurzame kostenstructuur die ons hele groeiende bedrijf zal ondersteunen”, zei CEO Phil Spencer destijds. . “Samen hebben we prioriteiten gesteld, gebieden van overlap geïdentificeerd en ervoor gezorgd dat we allemaal op één lijn zaten over de beste groeimogelijkheden.”

Het probleem daarmee, zo schreef Abyad, is dat Microsoft de rechtbank tijdens de FTC-hoorzittingen vertelde dat Microsoft en Activision Blizzard grotendeels onafhankelijk van elkaar zouden zijn. Vervolgens gaf hij verschillende voorbeelden waarin Microsoft zei dat “een bedrijf na de fusie zo zal worden georganiseerd en geëxploiteerd dat Microsoft gemakkelijk een deel van of alle activiteiten van Activision kan afstoten” – dat wil zeggen dat Activision Blizzard onafhankelijk zal blijven.

READ  Caviar lanceert $ 6.000 + aangepaste iPhone 12 Pro met fragment van Steve Jobs 'originele coltrui ingebed in Apple-logo

De FTC-advocaat merkte in de brief ook het voornemen van Microsoft op om ‘de status quo van vóór de fusie te behouden’ door middel van de ‘verticale overname van Activision’, wat specifiek contrasteert met een horizontale fusie, waarbij bedrijven vaak ‘dedupliceren’. White is van mening dat het plan van Microsoft om te opereren als een verticaal geïntegreerde 'studio met beperkte integratie' suggereert dat het niet nodig is om te ontslaan en werknemers te ontslaan – althans volgens de interpretatie van de FTC.

Niet alleen zijn de ontslagen zelf problematisch, Abyad bekritiseerde ook de verklaring van Spencer dat de ontslagen de “overlapgebieden” tussen de twee bedrijven verminderden – wat volgens hem in tegenspraak is met eerdere verklaringen die in de rechtbank zijn afgelegd.

De fusie tussen Microsoft en Activision Blizzard ter waarde van $68,7 miljard is al voltooid, dus waarom zou de FTC dit doen? de De FTC heeft beroep aangetekend tegen het besluit tot goedkeuring van de fusie In december hoopt het land nog steeds de deal stop te zetten, of beter gezegd ongedaan te maken. Het bedrijf wil dat de rechtbank de fusie tijdelijk stopzet, zodat het zijn interne proces kan voltooien.

Hoewel het een grote uitdaging zal zijn om hiervoor goedkeuring van de rechtbank te krijgen, lijkt de FTC onaangedaan. Hij zij hij heeft Fusies zijn al eerder uitgesteld, zoals toen supermarktketen Whole Foods Wild Oats Marketplace overnam. Deze deal werd goedgekeurd, maar er werd later beroep tegen aangetekend, waardoor Whole Foods gedwongen werd een schikking te treffen met de Federal Trade Commission (FTC). Het verlaten van de merknaam Wild Oats en 32 winkels In 2009, Volgens Reuters. De kans dat dit bij Microsoft gebeurt, is klein. Maar als de F.T.C een handeling Het land wint de oproep, met het argument dat deze ontslagen ‘effectieve hulp’ moeilijker maken.

READ  Stel je een XPG-gamingmuis voor die ook 1 TB aan games kan opslaan

Het San Francisco Court of Appeals heeft nog geen uitspraak gedaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *