De Ford 300 I6 Turbo-kits van Summit maken van u volbloeden met 500 pk

De Ford 300 I6 Turbo-kits van Summit maken van u volbloeden met 500 pk

Je kunt veel zeggen over Ford’s 300 kubieke inch zes-in-lijn. Om te beginnen zou je kunnen zeggen dat het waanzinnig duurzaam en lachwekkend eenvoudig is, en dat is precies wat je zoekt in een werkpaard. Maar je kunt niet echt zeggen dat het een kracht is, althans in voorraadvorm. Gelukkig verkoopt Summit Racing een aantal kits die het probleem verhelpen door alles te bieden wat je nodig hebt om je gietijzeren motor naar grote aantallen te stuwen.

Groepen zijn opgebouwd uit onderdelen PowerNation-motorbemanning Gebruikt om 522 pk en 597 lb-ft koppel te maken bij 13,2 psi. Als je hebt gekeken naar prestatiegerichte Ford 300’s, is de kans groot dat je deze motor hebt gezien; Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn witte en rode verf en wordt gebruikt om een ​​op een vrachtwagen gemonteerde veldspuit aan te drijven. Hoe dan ook, het zijn de mensen van Engine Power die deze componenten hebben verpakt in kant-en-klare kits die iedereen kan kopen, zolang ze maar een krasje hebben.

Als je hun turbo-setup exact wilt kopiëren, kun je die krijgen Deze combinatie kost $ 2.818,36. Het heeft een Turbonetics C15 TNX-turbocompressor, VS Racing 50 mm wastegate, Turbosmart Gen-V afblaasklep, CSF lucht-lucht intercooler, Dorman uitlaatspruitstuk en alle leidingen met Vibrant Performance-fittingen. Het is misschien prijzig, maar ze hebben al het werk gedaan om een ​​turbo-opstelling te ontwikkelen, zodat jij dat niet hoeft te doen. En als je het probleem al hebt doorgenomen, kun je de kras bewaren en kopen wat je maar wilt.

Afgezien van geforceerde inductie, vereist het bouwen van groot vermogen geavanceerde grote upgrades die beschikbaar zijn in Afzonderlijke set voor $ 3.288,76. Ze omvatten hardware zoals het Holley Sniper XFLOW EFI-systeem, Holley EFI carb-dop, Summit Racing fenolische carb-spacer, Offenhauser C-Series inlaatspruitstuk, Comp Cams krachtige platte hydraulische klepstoterheffers en Harland Sharp swingarm-tuimelarmen. Er zijn ook een aantal ontstekingsupgrades, zoals MSD Street Fire-bedrading en de gestreepte HEI-verdeler van Summit Racing, die beide populaire modificaties zijn in de wereld van de Ford 300. (Ik heb een vergelijkbare opstelling op mijn kiepwagen uit 1966!)

READ  Frankrijk verbiedt gaming-techjargon in een poging de taalzuiverheid te behouden | Frankrijk

Het laatste stukje van de puzzel is het korte blok. Motor Force heeft hun capaciteiten opgebouwd met de onderdelengroep erin Deze set kost $ 1.675,97. Het heeft alle componenten die u zou verwachten, van gesmede zuigers uit de DSS FX-serie tot Total Seal TS1-zuigerveren, Clevite-hoofd- en nokkenlagers, afgedichte aandrijfstanglagers, Comp Cams-tandwielaandrijving, Melling-oliepomp, GMB-waterpomp en meer. Het gietijzeren blok zelf is stevig, maar Ford was duidelijk nooit van plan om 500 pk te ondersteunen.

PowerNation via YouTube

Dit is een uitstekende compilatie van onderdelen waarmee je zo wild of mild kunt gaan als je wilt, voor zo weinig of zo veel geld als je wilt. Ik weet dat veel mensen graag hun eigen turbo-opstelling maken, misschien een met een kleinere supercharger voor een vlakkere bocht, en toch profiteren van de topklasse kit. Of misschien heeft iemand het harde werk van het bouwen van het korte blok al gedaan en nog niet eerder met turbines geknoeid, dus deze kit past beter bij hen. Of misschien willen ze het gewoon kopen voor $ 7.783,09 en zich verder nergens zorgen over maken.

Hoe dan ook, deze instellingen kunnen je ticket zijn voor gênante V8’s, dus geef dienovereenkomstig uit.

Heb je advies of een vraag voor de auteur? Neem rechtstreeks contact met hen op: [email protected]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *