De geliefde Steam FPS in de stijl van de jaren 90 is terug, en beter dan ooit

De geliefde Steam FPS in de stijl van de jaren 90 is terug, en beter dan ooit

Brodeus de Grote Sluier Het ziet de terugkeer van een van de beste shooters op Steam in een bonusminicampagne met verbazingwekkende levels gevuld met allerlei snode monsters, nieuwe wapens waarmee je je een weg door hordes kunt schieten, en een grijphaak in Doom Eternal-stijl. Door de retro FPS-esthetiek uit de jaren 90 te combineren met een aantal van de coolste architectuur die ik in een tijdje heb gezien, is Prodeus terug en beter dan ooit.

Prodeus is tegenwoordig zeker niet de enige in het shooter-genre op Steam – er zijn genoeg geweldige terugkeer naar de beste FPS-games van de jaren 90. Maar waar Prodeus echt in uitblinkt is de combinatie van moderne kwaliteit en gevoel, in de woorden van ontwikkelaar Bounding Box, “retro-esthetiek en gameplay die de grenzen oproept die technologie oplegt aan oudere hardware.” Het resulterende effect is een van de meest visueel aantrekkelijke shooters. Ik heb de afgelopen jaren gespeeld, en de nieuwe Prodeus The Elder Veil DLC tilt dat naar een hoger niveau.

De trailer doet denken aan Diablo’s hemelvaart; Torenhoge marmeren loopbruggen en gebroken beelden die aan klassieke architectuur doen denken, maken plaats voor prachtige bogen en terrassen versierd met rode stoffen en gouden details. Gebonden door engelachtige figuren, trek je een gouden ketting met speerpunten tevoorschijn en klamp je je vast aan je hoofdontvoerder, vernietig ze en ga verder met je zaken.

Het verbluffende uiterlijk van Prodeus The Elder Veil zou je kunnen doen denken dat je naar een heel ander spel kijkt dan de originele campagne – tenminste totdat de iconische HUD halverwege de trailer verschijnt. Ondertussen heb ik door de daadwerkelijke implementatie van de enterhaak en nieuwe wapens erg veel zin om de wezens van The Elder Veil in stijl neer te halen wanneer deze DLC-campagne wordt gelanceerd.

READ  WASD Curios-kijkers komen samen om te praten over de ontwikkeling van indiegames

Prodeus The Elder Veil komt “binnenkort” naar Steam en de Windows Store, naast consoles. Je kunt naar Prodeus gaan bladzijde op Steam om bij te houden wanneer het arriveert, of haal het basisspel zelf op. Als je het nog niet hebt gespeeld, is dit een goed moment. Je kunt het ook spelen via de Game Pass-service van Microsoft, hoewel je de DLC waarschijnlijk apart moet aanschaffen wanneer deze wordt uitgebracht.

Ga je liever terug naar de echte klassiekers zelf, kijk dan eens naar de beste retrogames die je vandaag nog op pc kunt spelen. We hebben ook de beste gratis Steam-spellen uitgezocht, waardoor je allerlei geweldige dingen krijgt die je geen cent kosten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *