De Google Pixel 8 heeft het beste display op een smartphone in de VS

De Google Pixel 8 heeft het beste display op een smartphone in de VS

Er zijn nogal wat grote upgrades voor de Pixel 8-serie, zoals de nieuwe updateverplichting van zeven jaar, maar op hardwareniveau is de grootste upgrade zonder twijfel de nieuwe ‘Actua’-displays van Google, waarmee Google eindelijk in dezelfde klasse komt als zijn concurrenten. grootste rivalen.

Google Pixel-telefoons hebben nooit geprobeerd te concurreren met bijvoorbeeld Samsung en anderen op basis van alleen hardware. Zelfs vóór de overstap naar Tensor hadden Pixel-telefoons vaak minder of verouderd geheugen of opslagruimte iets Vergeleken met de nieuwste Galaxy- of OnePlus-toestellen. Dit was voor het grootste deel een goede zaak, maar het zorgde er soms ook voor dat sommige delen van de hardware wat achterbleven.

Het scherm is een gebied waar ik al lang het gevoel heb dat Pixel-telefoons bijzonder achterop bleven.

De Pixel 7 Pro had het bijvoorbeeld niet slecht Het scherm was echter veel lager dan dat van andere Android-vlaggenschiptelefoons voor 2022, en was ook niet bestand tegen de iPhone 14 Pro-serie van Apple, die de lat al hoger heeft gelegd op de schermen van Apple. Bij de helderheid was het vooral duidelijk dat Google achterbleef: de Pixel 7 Pro haalde een maximum van 1.500 nits, maar de iPhone 14 Pro Max haalde 2.000 nits.

En met de Pixel 8-serie heeft Google de zaken echt verbeterd.

De Pixel 8 heeft een 120 Hz-scherm met een maximum van 2.000 nits, en de Pixel 8 Pro heeft ook een maximum van 120 Hz, maar maximaal 2.400 nits.

Dit zijn de helderste schermen op een smartphone die in de VS wordt verkocht, waarbij Samsung momenteel maximaal 1.750 nits haalt op de Galaxy S23 Ultra.

READ  Jega' Rdomnai uit Halo Infinite is de nieuwe angstaanjagende vijand van de Master Chief

Google bereikt deze nieuwe hoogten met zijn “Actua”- en “Super Actua”-displays (respectievelijk in de Pixel 8 en Pro), en het gaat verder dan alleen helderheid. In onze recensie prezen we het nieuwe scherm van Google vanwege zijn kleuren en levendigheid en omdat de kwaliteit van de panelen de beste is sinds de Pixel 4-serie.

De kleuren zijn levendig maar niet verzadigd, en dit scherm ziet er scherper uit dan eerdere Pixels. Waar bij de Pixel 6 Pro en Pixel 7 Pro het gevoel was dat er meer ruimte was tussen het glas en het eigenlijke beeldschermpaneel, voelt de Pixel 8 Pro meer aan als papier. Bij gebrek aan een betere vergelijking voelt hij vergelijkbaar met een iPhone of de Galaxy S23-serie en is het de eerste Pixel-telefoon die volgens mij dit gevoel heeft weten te bereiken sinds de Pixel 4/XL.

‘Actua’ is waarschijnlijk gewoon een mooie marketingnaam die Google wilde gebruiken, aangezien veel concurrenten hetzelfde doen. Maar zelfs als dat het geval is, moet Google deze panelen nog steeds oppakken en ervoor kiezen ze tot op de kern af te stemmen. Het testen lijkt geavanceerder te zijn als we het erover eens zijn. DXOMark Toegekend De Pixel 8 Pro en Pixel 8 behaalden de eerste plaats op smartphoneschermen in de categorieën ‘Ultra-Premium’ en ‘Premium’, waarbij vooral kleurnauwkeurigheid en ‘gemak van leesbaarheid’ werden geprezen.

Van binnen en van buiten heeft de Pixel 8 een geweldig scherm

Volgens de mening van deze auteur voelt dit echt als het eerste jaar dat Google hier op hardwareniveau aanzienlijke concurrentie (Samsung en Apple) heeft uitgedaagd. Deze vooruitgang zal uiteraard niet lang duren. We hebben al gezien dat sommige Android-telefoons de maximale helderheid boven de 2.400 nits hebben gebracht, en het gerucht gaat dat Samsung, als maker van de beste smartphoneschermen, een upgrade voor de Galaxy S24-serie aanbiedt.

READ  Prime Day-preview: koop dinsdag een Fire HD 10-tablet voor slechts $ 80

Maar in de tussentijd heeft Google een absolute overwinning behaald.

Meer over Pixel 8:

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *