De Google Play Store vervangt de machtigingen van de app door de informatie die door de ontwikkelaar is gerapporteerd

Eerder dit jaar, Google Play Store heeft een nieuw gedeelte over gegevensprivacy gelanceerd Het vertrouwt op ontwikkelaars om de informatie die hun apps verzamelen te onthullen. Maar zoals aangegeven esper Hoofdredacteur Mishaal Rahman (Over Ars Technica), zou dit kunnen betekenen dat Google niet langer een lijst met geverifieerde machtigingen weergeeft die het automatisch van elke app verzamelt, waardoor ontwikkelaars volledige controle hebben over wat ze wel (of niet kiezen) om aan gebruikers bekend te maken.

Toen Google vorig jaar voor het eerst zijn nieuwe gegevensprivacy-sectie aankondigde, maakte het bedrijf duidelijk dat zijn systeem zou zijn gebaseerd op informatie die door ontwikkelaars wordt verstrekt. op mij ondersteuningspaginaGoogle stelt dat ontwikkelaars tot 20 juli de tijd hebben om een ​​gegevensprivacyformulier voor hun apps in te vullen, en merkt op dat ontwikkelaars “alleen” “volledige en nauwkeurige gegevens” voor hun apps moeten verstrekken.

“Google Play beoordeelt apps op basis van alle beleidsvereisten; we kunnen echter geen beslissingen nemen namens ontwikkelaars over hoe ze met gebruikersgegevens omgaan”, legt Google uit. “U bent de enige die alle informatie heeft die nodig is om het gegevensbeveiligingsformulier in te vullen.” Google zegt dat het “passende actie” zal ondernemen als het discrepanties vindt tussen informatie die door ontwikkelaars is gerapporteerd en de app zelf.

Opgemerkt moet worden dat de Apple App Store een soortgelijk beleid heeft voor: Privacy “Voeding” labelsvereist ook ontwikkelaars Dien “zelfgerapporteerde samenvattingen” in Over de privacypraktijken van hun apps. Net als wat Google nu doet, vertrouwt Apple erop dat ontwikkelaars eerlijke informatie geven over de data die hun apps verzamelen, waarvan een rapport naar buiten komt. Washington Mail die vaak als “misleidend of volledig onnauwkeurig” worden beschouwd.

READ  Linus Tech Tips Bouw de Steam Desktop opnieuw op met de definitieve versie

Hoewel Google geen plannen aangeeft om automatisch gegenereerde app-machtigingen te vervangen door het gedeelte over gegevensprivacy, lijkt het erop dat Google dat stilletjes heeft vervangen. In een Twitter-thread toont Rahman schermafbeeldingen waarin het ene app-menu wordt vergeleken met het oude gedeelte ‘Machtigingen’ en een ander met alleen ‘Gegevensbeveiliging’. Ik merkte hetzelfde na het vergelijken van een gearchiveerde kopie van Google Play Store met TikTok Lijst vanaf 2021 met een Dit is nu beschikbaar.

Zoals Rahman opmerkt, slaat Google de machtigingen van de app op in de Play Store, maar ze zijn niet zichtbaar vanaf de voorkant. Het stelt voor om het open source Play Store-alternatief te downloaden, Aurora genaamd, dat nog steeds machtigingen toont voordat de app wordt gedownload.

Het zou echter logischer zijn als Google de app-machtigingen voor beide laat zien En de Sectie Gegevensprivacy. Op deze manier kunnen gebruikers beide vergelijken om ervoor te zorgen dat de door de ontwikkelaar gerapporteerde rechten consistent zijn met de Google-resultaten. de rand Ik nam contact op met Google om te zien of het bedrijf van plan is om de rechtensectie van de app terug te brengen, maar ze hoorden niet meteen iets terug.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *