De gouverneur van Florida prijst “positieve ontwikkelingen” in Covid-19, terwijl de staat record breekt voor nieuwe sterfgevallen

live news

In Oldham, een stad in het noorden van Engeland, zijn strengere coronavirusmaatregelen ingevoerd, na een sterke toename van de infecties daar, zei de gemeenteraad dinsdag in een verklaring.

Bewoners wordt gevraagd om thuis geen sociale bezoeken te ontvangen en om twee meter uit de buurt te blijven van vrienden en familie als ze hen buiten zien, aldus de verklaring.

Klinisch kwetsbare mensen van wie de afschermingsperiode op 31 juli afloopt, wordt verzocht de afscherming tot 14 augustus voort te zetten, en zorginstellingen zullen de beperkingen voor bezoekers niet versoepelen. Vorige week werden enkele beperkingen opgelegd aan bezoeken aan verzorgingshuizen in Engeland, waardoor één bezoeker per bewoner mocht komen.

De nieuwe richtlijn wordt uitgegeven om een ​​lokale afsluiting te voorkomen, zei de raad, nadat het aantal mensen dat positief testte op Covid-19 steeg van 26 in de week die eindigde op 17 juli tot 119 in de week die eindigde op 25 juli, volgens aan de verklaring.

“Een aanzienlijk deel van de recente gevallen betreft meerdere individuen die positief testen binnen een huishouden, wat aantoont dat de spreiding van huishoudens een reëel probleem is – vooral in huishoudens met grote gezinnen”, aldus de verklaring.

Een “groot aantal” recente gevallen deed zich voor in de Pakistaanse en Bengaalse gemeenschappen – iets meer dan 65% gevallen in de afgelopen zeven dagen, zei de raad op zijn website.

“We dringen er bij de bewoners op aan om het risico op coronavirus serieus te blijven nemen en zich aan de richtlijnen te houden”, zegt wethouder Arooj Shah, plaatsvervangend leider van de Oldham Council.

“De beste manier om infectie te voorkomen, is door het contact met anderen zoveel mogelijk te beperken en thuis te blijven waar je kunt, inclusief thuiswerken. Beperk het contact met andere mensen en respecteer sociale afstand waar je wel uitgaat; houd minstens 2 meter van degenen die niet in uw huishouden zijn en vermijd handen schudden of knuffelen, “voegde Shah eraan toe.

‘We weten dat mensen in Oldham wanhopig hun vrienden en familie willen zien en weer normaal willen worden. Maar deze beperkingen zijn essentieel als we de verspreiding van het Coronavirus willen stoppen en een strikte lokale afsluiting willen voorkomen, zoals we hebben elders in het land gezien. ‘

De maatregelen zijn dinsdag in werking getreden en zullen de komende twee weken voortduren, zei de Oldham Council in de verklaring.

READ  ASU-voetbal bereidt zich voor op een nieuwe wegwedstrijd in de staat Oregon
Written By
More from Max Mcgee

Er zijn prachtige handgeschreven instructies gevonden in de kist van een oud computerspel

Jongere lezers zullen dingen als walkthroughs op YouTube, of zelfs sites zoals...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *