De gratis laag LastPass wordt volgende maand minder bruikbaar

LastPass voegt nieuwe beperkingen toe Naar de categorie met gratis abonnementen die begint op 16 maart en waarmee gebruikers alleen wachtwoorden kunnen bekijken en beheren op één categorie apparaten: mobiele telefoon of computer. Gebruikers van mobiele apparaten zijn beperkt tot iOS- en Android-telefoons, iPads, Android-tablets en smartwatches. Pc-abonnees kunnen hun wachtwoorden gebruiken vanaf desktopcomputers, Windows-laptops, macOS en Linux, de LastPass-browserextensie en Windows-tablets.

Gebruikers in de gratis laag van LastPass zullen de eerste keer dat ze inloggen na 16 maart moeten kiezen tussen de twee opties, en het bedrijf zegt dat ze na selectie tot drie keer kunnen schakelen tussen categorieën. Hoewel klanten op het gratis niveau beperkt zijn tot één categorie apparaten, kunnen ze nog steeds wachtwoorden bekijken en beheren vanaf een onbeperkt aantal apparaten binnen de categorie mobiele apparaten of computers. LastPass zegt dat geen enkele gebruiker wordt geblokkeerd om hun accounts in te voeren of de toegang tot hun wachtwoorden te verliezen als gevolg van de wijzigingen.

Naast het beperken van de apparaattypen, verandert LastPass ook de soorten klantenondersteuning van de gratis laag waartoe gebruikers toegang hebben. Vanaf 17 mei verliezen gratis gebruikers de toegang tot e-mailondersteuning, kondigde het bedrijf aan.

LastPass hoopt duidelijk dat de nieuwe beperkingen voldoende zullen zijn om mensen aan te moedigen om te upgraden naar Premium- of Family-niveaus. LastPass Premium begint bij $ 3 per maand, terwijl het gezinsabonnement $ 4 kost en licenties voor maximaal zes personen omvat. Bij Post bij de blogHet bedrijf zegt dat het nu wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers heeft, hoewel het onduidelijk is hoeveel daarvan het gratis niveau van de service gebruiken.

READ  Dit is onze beste kijk op ray tracing op de Xbox Series X

Vergeleken met veel andere wachtwoordbeheerders, die vereisen dat u zich abonneert om zelfs maar toegang te krijgen tot hun basisfuncties, is de gratis laag van LastPass altijd erg genereus geweest. Maar deze aanstaande wijzigingen kunnen het in de toekomst moeilijker maken om de service gratis te gebruiken.

Written By
More from Lesley Curry

De beste Nintendo Switch-bundeldeal voor Black Friday (2020)

De Nintendo Switch staat nooit lang in de winkelrekken. Het is niet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *