De grote plannen van Xbox zijn gelekt in e-mails die zijn aangekondigd in de FTC-zaak van Microsoft

De grote plannen van Xbox zijn gelekt in e-mails die zijn aangekondigd in de FTC-zaak van Microsoft

Een enorme hoeveelheid vermeende Xbox-dossiers met betrekking tot de zaak van de Federal Trade Commission tegen Microsoft is online geplaatst, waardoor enkele plannen van het bedrijf voor de gameconsole voor het publiek zichtbaar zijn.

De bestanden zijn vrijdag geüpload naar een website die wordt gehost door de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district van Californië, waar de Federal Trade Commission een aanklacht indient om de overname door Microsoft van videogamebedrijf Activision Blizzard te blokkeren. De website van de rechtbank stopte ergens dinsdagochtend met het delen van bestanden.

Het bevat meer dan 100 documenten, waarvan er vele gedeeltelijk geredigeerd zijn, die verband houden met de Xbox-abonnementen van Microsoft.

“Microsoft was verantwoordelijk voor de fout bij het uploaden van deze documenten naar de rechtbank”, vertelde Douglas Farrar, directeur van het Office of Public Affairs van de FTC, aan NBC News.

Microsoft reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De bestanden bevatten e-mails van bedrijfsleiders zoals Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, en tijdlijnen voor game-releases.

Sommige van de documenten bevatten senior Microsoft Gaming-werknemers die de waarde bespreken van de exclusieve royalty’s die zij bezitten over grote videogametitels.

Eén document toont een lijst met verwachtingen voor enkele grote gametitels met releasedatums en de platforms waarop ze naar verwachting beschikbaar zullen zijn. Deze lijst geeft aan dat de langverwachte game “The Elder Scrolls VI” pas in 2026 of later zal verschijnen en niet beschikbaar zal zijn voor de PlayStation van Sony.

Noch Sony, noch Elder Scrolls-ontwikkelaar Bethesda reageerde onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

READ  De Xbox-gamingopbrengsten voor het eerste kwartaal van 24 stegen met 9% op jaarbasis, dankzij first-party games en Xbox Game Pass

Het is niet duidelijk of de bestanden openbaar toegankelijk zijn. Een woordvoerder van de Noordelijke Regio reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *