Google brengt AI Chatbot Bard naar YouTube, Gmail en meer feiten

Google brengt AI Chatbot Bard naar YouTube, Gmail en meer feiten

In maart lanceerde Google een AI-chatbot genaamd Bard. Dit was het antwoord van Google op OpenAI’s enorm populaire ChatGPT.

Maar Bard gebruikte minder geavanceerde AI dan ChatGPT. Hij komt minder capabel en minder gemoedelijk over. Binnen enkele weken vernieuwde Google de tool met verbeterde technologie, maar ChatGPT bleef de chatbot die de aandacht van het publiek trok.

Dinsdag onthulde Google een plan om op ChatGPT te springen door Bard te koppelen aan de populairste consumentendiensten, zoals Gmail, Docs en YouTube. Met de nieuwe functies heeft Google een stap gezet in de richting van het verbinden van Cool met het brede assortiment online producten van het bedrijf.

Hoewel Bard niet zoveel aandacht heeft gekregen als ChatGPT, is de AI-tool van Google uitgegroeid van een chatbot die ook wordt gebruikt tot een naaste concurrent. Bard heeft niet zoveel aandacht gekregen als ChatGPT. In augustus had ChatGPT bijna 1,5 miljard bezoeken op het desktop- en mobiele internet, meer dan drie keer zoveel als wat de AI-tool van Google en andere concurrenten bereikten, volgens Gegevens van SoortgelijkeWebeen data-analysebedrijf.

Jack Krawczyk, Google’s productleider voor Bard, zei echter in een interview dat Google op de hoogte was van problemen die de aantrekkingskracht van zijn chatbot beperkten. “Het is netjes en nieuw, maar het past niet echt in mijn persoonlijke leven”, aldus de heer Krawczyk, die gebruikers tegen het bedrijf zeiden.

Google’s versie van wat het Bard Extensions noemt, volgt de versie van OpenAI Aankondiging in maart Een ChatGPT-plug-in waarmee de chatbot toegang krijgt tot bijgewerkte informatie en diensten van derden van andere bedrijven, waaronder Expedia, Instacart en OpenTable.

READ  Lenovo heeft zijn eerste 16-inch Legion-gaminglaptop aangekondigd

Met de nieuwste updates zal Google proberen een deel van de mogelijkheden van zijn zoekmachine te repliceren door vluchten, hotels en kaarten te integreren, zodat gebruikers kunnen zoeken naar reizen en transport. Bard kan bijna een persoonlijke assistent voor gebruikers zijn, waardoor ze kunnen vragen welke e-mails ze hebben gemist en wat de belangrijkste punten in een document zijn.

Het is algemeen bekend dat AI-chatbots niet alleen correcte informatie leveren, maar ook leugens leveren, in een fenomeen dat bekend staat als ‘hallucinatie’. Gebruikers kunnen op geen enkele manier weten wat juist en wat onjuist is.

Google is van mening dat het een stap heeft gezet in de richting van het aanpakken van deze problemen door de knop ‘Google It’ op de website van Bard te vernieuwen, waardoor gebruikers Google-zoekopdrachten konden uitvoeren op basis van vragen die ze aan de chatbot hadden gesteld.

Nu zal de knop de antwoorden van Bard dubbel controleren. Wanneer Google veel vertrouwen heeft in een claim en deze met bewijsmateriaal kan onderbouwen, zal Google de tekst groen markeren en deze linken naar een andere webpagina die de informatie ondersteunt. Wanneer Google geen feiten kan vinden die een claim ondersteunen, wordt de tekst in plaats daarvan oranje gemarkeerd.

“We doen er echt alles aan om Bard betrouwbaarder te maken door niet alleen vertrouwen te tonen in onze reactie, maar ook toe te geven als we een fout maken”, zei de heer Krawczyk.

Veel technologiebedrijven hebben miljarden dollars uitgegeven aan de ontwikkeling van zogenaamde grote taalmodellen die Bard en andere chatbots aandrijven, systemen die enorme hoeveelheden gegevens nodig hebben om te kunnen leren. Dit heeft zorgen doen rijzen over de manier waarop bedrijven als Google consumenteninformatie gebruiken.

READ  Nanoleaf is gestopt met de verkoop van originele wandtegels

Het bedrijf probeerde de zorgen weg te nemen over de manier waarop Bard deze informatie zou gebruiken.

“Wij doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens te beschermen”, schreef Yuri Pinsky, directeur productmanagement bij Bard, in een blogpost. “Als u ervoor kiest om Workspace-extensies te gebruiken, wordt uw inhoud uit Gmail, Documenten en Drive niet gezien door menselijke reviewers, niet gebruikt door Bard om u advertenties te tonen, of gebruikt om het model van Bard te trainen.”

De heer Krawczyk zei dat Bard de privacy van gebruikers zou beschermen, hoewel hij weigerde commentaar te geven op de manier waarop andere Google-services dit soort gegevens gebruiken.

Google heeft ook de kern-AI van Bard, Pathways Language Model 2, bijgewerkt. Het breidde de functie uit waarmee gebruikers afbeeldingen naar meer dan 40 talen kunnen uploaden. Met Google kunnen gebruikers Bard-gesprekken met elkaar delen, zodat ze de reacties kunnen zien en de chatbot aanvullende vragen over dat onderwerp kunnen stellen.

Hoewel mensen in meer dan 200 landen en regio’s Bard kunnen gebruiken, noemt Google de tool nog steeds een ‘ervaring’ en niet het volledige product.

“Dit zijn nog de begindagen van deze technologie, en deze heeft diepgaande mogelijkheden, maar moet goed begrepen worden door de mensen die deze gebruiken,” zei de heer Krawczyk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *