Het fantasiespel Rugby World Cup – hier is het spiekbriefje dat je nodig hebt

Het fantasiespel Rugby World Cup – hier is het spiekbriefje dat je nodig hebt

De Rugby World Cup van dit jaar wordt geleverd met een fantasiespel dat is ontworpen om rugbyfans naar nieuwe grenzen te duwen.

Sinds de lancering van het officiële fantasyspel vóór aanvang van het toernooi is het aantal abonnementen opgelopen tot ruim 100.000. Hoewel dit in het niet valt bij de drukte die betrokken is bij de Fantasy Premier League (FPL), zijn andere vergelijkingen bemoedigender. Op het hoogtepunt van zijn populariteit trok ESPN’s Six Nations naar schatting tussen de 100.000 en 200.000 unieke gebruikers per ronde.

Hier is hoe het werkt, en Hoe je je collega’s kunt overwinnen.

Hoe spelers te kiezen

Het officiële toernooispel geeft je een budget van 100 punten om een ​​team van 15 spelers samen te stellen, bestaande uit twee rekwisieten, een hooker, twee locks, drie backroeiers, een scrumhalf, een flyhalf, twee centra en drie outside backs.

Spelers kregen verschillende prijzen toegewezen, waarbij Finn Russell, Johnny Sexton, Richie Monga en Mathieu Jalibert de duurste waren met elk 13 punten. De aangewezen aanvoerder telt in elke ronde voor het dubbele, en er zijn drie “boosters”, waaronder “Super Kicking” en “Defensive King”. Transfers zijn onbeperkt, vermoedelijk om planning en blessures te beperken.

Hoe punten te scoren

Het scoresysteem in het fantasiespel maakt gebruik van statistieken zoals tackles, run counters, onderscheppingen, line steals, dumps en zelfs line-breaking assists – passes die een teamgenoot de ruimte in sturen. Gemiste tackles, strafschoppen en knockdowns zijn slechts drie manieren om punten te verliezen.

Statistieken leveren de gegevens, en meer details dragen bij aan de grotere reden om überhaupt fantasy te spelen: rechtvaardiging. Wat is er beter, of meer ontsnappingsvrij, dan een tastbaar bewijs van uw superieure kennis wanneer uw intuïtie wordt ondersteund door prestaties op het veld, vooral als u het gevoel heeft een obscuur of relatief onaangeboord talent te hebben ontdekt?

Hoewel de eenvoud van de FPL-score past bij voetbal en heeft bijgedragen aan de enorme groei ervan, zou het gedetailleerde puntensysteem van de Rugby World Cup ook het begrip en het bewustzijn moeten vergroten. Niet alleen zullen de grote namen erkenning krijgen voor hun vaardigheden die onder de radar blijven – Gregory Alldrete (7,5 credits) is bijvoorbeeld een opvallende line-out, maar ook een meedogenloze drager en hustler – maar waarnemers zullen een extra stimulans hebben om kennis te maken de naties Deze spelers opkomen en monitoren.

READ  Houston Dynamo vs Sounders, live streaming: speeltijd, tv-schema en line-up

Sluit je aan bij een Telegraph Rugby-fantasiecompetitie

Voor iedereen die het Telegraph-boek wil verslaan – en op basis van feedback op onze recente Top 100-serie kan dit een aantrekkelijk voorstel zijn – hebben we een Wereldbekercompetitie gemaakt met toegangscode E3XYNW6O.


Geef je kennis terug…

…Omdat het bevredigender is als het komt. Ik was dubbel blij met de 100 punten (7 credits) van Cameron Roegaard tegen Namibië, omdat ik me bewust was van de productieve vorm die de Nieuw-Zeelandse rookie eerder dit jaar had getoond voor de Hurricanes in Super Rugby. Leicester Vainga’anuku (7 punten, 91 punten), op weg naar Toulon na zijn vertrek bij de Crusaders, staat bekend om zijn zwervende en stroperige aanraking als vleugelspeler, die nuttig is gebleken.

Let op positieveranderingen

Twee Zuid-Afrikaanse spelers, Cobus Reinach (8,5 punten) en Grant Williams (7,5 punten), hadden tegen Roemenië elk 89 punten. Williams begint op de vleugel, waar velen profijt van zullen hebben. Een andere Springboks-ster, Canan Moodie (7,5 credits), wordt beoordeeld als vleugelspeler. Hij bevond zich in de outfield-positie tegen Roemenië, wat zijn 25 punten schaadde. Speciale dank aan degenen die voor Nicolas Martins uit Portugal (3 credits) hebben gekozen. Hij begon op de achterste rij, maar kreeg het label ‘slot’. De scoringsinspanning van Os Lobos was ook opmerkelijk als springer aan beide kanten van de bal en eindigde met 65 punten, 25 meer dan enig ander slot in de tweede ronde.

Blijf midden in de week alert

De wedstrijden van woensdag (Italië vs. Uruguay), donderdag (Frankrijk vs. Namibië) en vrijdag (Argentinië vs. Samoa) zullen ons vóór het weekend een schat aan wedstrijden opleveren. Laat je er gewoon niet in meeslepen. De wedstrijden op woensdag en vrijdag beginnen om 16.45 uur GMT.

Ken je kickers

Net zoals strafschopnemers waardevol zijn in de Premier League, kunnen strafschopnemers punten verzamelen in deze WK-wedstrijd. Je hoeft niet één speler te hebben die toegewijd is aan het trappen van de bal, dus de Franse vleugelverdediger Thomas Ramos (9,5 credits) en de Portugese half-half Samuel Marques (4,5 credits) kunnen je fly-helft aanvullen.

Verschillende spelers kunnen punten verzamelen

Dit is nog een les die kan worden vertaald uit het rondebalspel. Bij FPL zijn doelpunten van verdedigers meer waard dan doelpunten van middenvelders, en doelpunten van middenvelders zijn meer waard dan doelpunten van aanvallers. Met dit in gedachten zullen spelers die op basis van hun positie worden geselecteerd (degenen die als verdedigers worden geclassificeerd maar op het middenveld opereren of middenvelders die naar voren worden geschoven) je vaak onverwachte punten opleveren.

READ  Weber State softbal wint twee wedstrijden in Cal Baptist-toernooi | Nieuws, sport, banen

Ben Donaldson (8,5 punten), een fly-half omgezet in vleugelverdediger door Eddie Jones en gezien de doelpunten van Australië vóór Carter Gordon (9 punten, 25 punten), keerde in de eerste ronde een 85-pointer terug tegen Georgië. Alleen Bendy Aké (9,5 punten, 113 punten) en Mark Tilia (6,5 punten, 90 punten) hebben Donaldson overtroffen.

Ten tweede kunnen allrounders over het veld worden verplaatst, waardoor de kans groter is dat ze het 80 minuten volhouden. Tadhg Byrne (8,5 punten, 52 punten) had de twaalfde en laatste poging van Ierland tegen Roemenië, zijn tweede van de wedstrijd, om de halve eeuw door te komen.

In de eerste ronde heb ik Kazuki Himeno (5 credits) opgeroepen toen ik hoorde van zijn blessure en Jack Cornelison (4 credits), die werd aangewezen als een kortingsslot. Cornelison startte als achtste. Hoewel hij niet een groot deel van de last droeg, leverden zijn verdediging en werk aan de aanvalslinie 37 punten op.

Behoud de moed van uw overtuigingen

Discipline, discipline, discipline. De mogelijkheid om spelers in de loop van een ronde van en naar het veld te laten wisselen, op voorwaarde dat ze het veld nog niet hebben betreden, vermindert het aantal late opnames van blessures. Er is echter ook een verleiding om te stoppen met werken. Tijdens het eerste weekend heb ik te veel nagedacht en dingen laat aangepast, en uiteindelijk kwam ik terecht bij Ryan Elias (6 credits, 20 punten) in plaats van bij Rob Herring (8 credits, 23 punten).

Een andere verandering hielp me, waarbij Gary Ringrose (9 credits, 56 punten) Waisi Nayakalifu (7 credits, 38 punten) achter zich liet, maar Keith Earls (7 credits, 12 punten) en Kellan Doris (7,5 credits, 20 punten) koos. niet goed. vruchtbaar. Ik dacht dat Earls waarschijnlijk de hele wedstrijd tegen Roemenië zou blijven, maar mede-buitenspelers James Lowe (9 punten, 58 punten), Hugo Keenan (8 punten, 62 punten) en zelfs invaller Mack Hansen (8 punten, 62 punten), 42 punten ) ze overtroffen hem allemaal. Op dezelfde manier versloeg Peter O’Mahony Dorris (6,5 punten, 51 punten) en bankman Josh van der Vlier (7,5 punten, 24 punten).

Storingsonderbrekers en hoofdcirculatieschakelaar

Afgezien van pogingen (15 punten), assists (9 punten), omzet (4 punten), onderscheppingen (5 punten), line steals (5 punten) en line breaks (7 punten) zijn het grote winnaars. Verslagen verdedigers (2 punten) kunnen ook punten toevoegen, vooral met spelers als Duhan van der Merwe (9,5 punten) en Mark Tilea (6,5 punten). Als het om disruptors gaat, vallen Tadhg Byrne (8,5 credits) en Malcolm Marks (10 credits) in de elitecategorie, terwijl het Fiji-paar Sam Matavesi (7 credits) en Levani Bhutia (6 credits) goedkopere opties zijn.

READ  Nintendo onthult twee coole nieuwe regio's in Xenoblade Chronicles 3

Kies Georgiërs

De Georgische elementen moeten massaal worden gerekruteerd. Er schuilt echter waarde in de backline van Lelos. Merab Sharikadze, de middenvelder en teamcaptain, maakt een indrukwekkend aantal tackles. Davit Neniashvili, de slungelige, ongrijpbare loper die vijf verdedigers versloeg en vorige maand drie keer uitkwam tegen Schotland, is ook goed in een enkele wissel.

Beide mannen zullen je zeven punten opleveren en zullen waarschijnlijk het grootste deel van de groepsfase op het veld staan ​​terwijl Georgië probeert te ontsnappen uit Groep C. Sharikadze maakte 23 tackles op Murrayfield. Hij zou een bekwame ‘defensieve koning’ kunnen zijn – een aanjager die de punten verdubbelt voor tackles, omzetten en onderscheppingen – aangezien de ploeg van Lelos de neiging heeft om druk op te vangen tegen meer gevestigde teams.

Blijf op de hoogte van uw keuzes

Het is duidelijk, maar teamaankondigingen zullen dik en snel komen. Onbeperkte transfers betekenen dat er al 15 spelers moeten spelen. Wees gewaarschuwd dat sommigen, zoals de Engelse hoer Jamie George (10 credits) en de meeste leiders, het waarschijnlijk bijna 80 minuten zullen volhouden.

Wees moedig met versterkingen

Naast de “Captain”-chip, die de score van de geselecteerde speler verdubbelt, zijn er nog drie andere boosters in dit spel. “Tri-Commander” doet het voor de hand liggende, “Defender King” verdubbelt de punten voor tackles en omzet en “Super Kicking” verhoogt het rendement van schoten op doel. Je kunt ze één keer gebruiken tijdens de poulefase, voordat ze worden verlengd voor de knock-outrondes. Laat het verscheurd worden, want het heeft geen zin als het wordt achtergelaten.

Ontdek de lijst met wedstrijden

Spelersacties zijn hetzelfde in een spannende halve finale als in informele teamwedstrijden. Hoewel we een spannend toernooi met enkele verrassingen verwachten, zullen sommige resultaten exploderen.


Waarom fantasierugby er echt toe doet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *