De hoofdontwerper van Dead Cells is niet blij met de “plotselinge” beslissing om de ontwikkeling te beëindigen

De hoofdontwerper van Dead Cells is niet blij met de “plotselinge” beslissing om de ontwikkeling te beëindigen
Afbeelding: Tweelingbeweging

Voormalig Dead Cells-hoofdontwerper Sébastien Bénard heeft zich uitgesproken over Motion Twin en Evil Empire en kondigde het einde aan van het creatieve werk aan de enorm populaire indie-roguelike.

Bénard, die in 2020 als assistent bij Motion Twin vertrok om Deepnight Games op te richten, deed mee Een bericht op zijn officiële websiteZijn mening over het spel uitleggen. Dit volgt op een “impulsieve” reactie van de ontwikkelaar op de officiële Dead Cells Discord-server, waar hij zei: “…Ik zou alleen maar willen zeggen” [Motion Twin] Hij maakte de slechtst denkbare zet tegen de dode cellen en [Evil Empire]” (via ComputerspellenN & PCGamer).

In de post van vandaag begint Benard met een verontschuldiging voor zijn emotionele verklaring over Discord, waarin hij zegt: “Het was laat, mijn woorden waren beslist een beetje overhaast, en ik bied mijn oprechte excuses aan voor de onbeschofte woorden.” Vervolgens verruimt hij zijn gevoelens door een relatie aan te gaan met Motion Twin, met wie hij 19 jaar als assistent heeft samengewerkt.

“Toen [Bénard and Motion Twin] Ze maakten tientallen browser-/flashgames. Onze kortetermijnstrategie was: loslaten, een beetje updaten en laten vallen. Het is geen geheime informatie, het is eigenlijk wat onze oude spelersbasis weet, uit het pre-Dead Cell-tijdperk. Uiteraard maakte ik daar deel van uit, maar als samenwerkend bedrijf werden beslissingen samen genomen, en daar was ik ook teleurgesteld over.

Het is duidelijk dat toen Dead Cells het succes werd waarvan we allemaal weten dat het MT besloot om de hele spelersbasis uit het vorige webtijdperk onmiddellijk te negeren. Het leuke feit is dat onze voormalige trouwe spelers meer dan vier jaar en honderden verzoeken hebben gewacht om de broncode te krijgen voor webgames die al lang niet meer leverbaar zijn, vooral omdat het MT niet veel kon schelen.”

Bénard was duidelijk al een tijdje ontevreden over de ontwikkelingscyclus van Motion Twin, en volgens hem zette dit zich voort met Dead Cells. Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht in Motion Twin sinds de release van Dead Cells, die Benard bespreekt:

“Het huidige Motion Twin-team bestaat uit ongeveer 3 mensen uit het vorige Dead Cells-team, waaronder een medewerker die onlangs is toegetreden en een ander die de administratieve zaken regelt. De meeste echte originele teamleden zijn nu verdwenen […] Eerlijk gezegd is het enige echte Dead Cells-team op dit moment Evil Empire, dat er al heel lang in slaagt de fakkel te dragen, met oprechte liefde voor de franchise.

Ik vertrouwde ze niet eens toen we besloten hun onze baby te geven.”

Benard erkent het enorme succes van de game sinds de lancering en zegt dat “Motion Twin verantwoordelijk was voor een miljoen eenheden, terwijl Evil Empire de volgende negen miljoen deed (algemene gegevens).” Hij is zich er ook van bewust dat Motion Twin onlangs een nieuwe game heeft aangekondigd, In de winddat naar verwachting in 2024 in vroege toegang zal worden gelanceerd. Benard ziet dit “verrassende” moment in de ontwikkeling van Dead Cells echter als onderdeel van een patroon.

READ  Pokemon Go Studio ontslaat werknemers en annuleert projecten

Hij blijft zeggen dat hij het gevoel had dat steeds meer perskanalen de naam Evil Empire herkenden in plaats van de naam Motion Twin: “[Evil Empire] Ze worden steeds vaker genoemd als de werkelijke auteurs, wat eerlijk gezegd heel eerlijk is, gezien hun ondersteunende afkomst. Maar ik kan me voorstellen dat MT het niet leuk vond dat mensen dat begonnen te beseffen.”

Ter afsluiting van zijn gedachten zegt Benard:Soort van Begrijpt[s]De strategie achter de Motion Twin-advertentie:

“I Soort van De strategie voor automatische vertaling begrijpen: het is een redelijk logische marketingtruc. Verwijder dode cellen om ruimte te maken voor Windblown. Maar zoals Motion Twin altijd heeft gedaan, is het een eenrichtingsstrategie waarbij mensen achterblijven: zowel spelers als loyale EE-medewerkers. “Er is helaas niets nieuws.”

Benards frustratie over de manier waarop de zaken afliepen aan het einde van de creatieve ontwikkeling van Dead Cells is voelbaar. Evil Empire werkt naar verluidt aan een nieuw spel, waarbij Motion Twin zegt dat het “niet kan wachten om te zien wat er daarna komt.”

Dead Cells is al ruim vijf jaar een enorm succes en dat mag gevierd worden. We beseffen dat het spel niet eeuwig kan doorgaan. Maar vóór de aankondiging van vorige week, in juni 2023, vertelde Twin Motion aan GamesIndustry.biz dat Dead Cells “nergens heen gaat” en dat er een content-roadmap is tot tenminste eind 2024.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *