De Houston Rockets winnen hun eerste wedstrijd sinds de uitwisseling van James Harden

De short-handed Houston Rockets waren donderdagavond goed genoeg om hun eerste wedstrijd te winnen nadat de handelsorder van James Harden was goedgekeurd.

The Rockets, die slechts negen spelers beschikbaar hadden vanwege blessures en aanstaande aankomsten, werden afgetopt door wat eerstejaars coach Stephen Silas omschreef als een “gekke 48 uur” met een 109-105 overwinning op de San Antonio Spurs.

Het was een bijzonder bevredigende overwinning voor het team dat Harden, de al lang bestaande hoeksteen van de franchise, publiekelijk hoorde verklaren dat de raketten onvoldoende waren en niet konden worden ‘gerepareerd’ na een onevenwichtig verlies tegen de Los Angeles Lakers dinsdagavond, toen de beste speler van 2018 plaatsvond, wist hij. Dat de handelsbesprekingen zijn geïntensiveerd en dat er binnenkort een deal kan worden gesloten. Hij werd de volgende dag naar Brooklyn Nets, zijn favoriete bestemming, gestuurd in een deal met drie teams.

De overige raketten reageerden met grote vastberadenheid.

‘Het hele team heeft elkaar ontmoet’, zei het centrum. Christian WoodWie leidde de Rockets met 27 punten, 15 rebounds en 3 blocks in de overwinning. “Ik denk dat je het kunt zien als een vermomde zegen. Vandaag speelden we allemaal samen. Iedereen speelde hard.”

De Rockets hielden de teamvergadering – met uitzondering van Harden – na hun verlies op dinsdag tegen de Lakers. Ze “trokken daar de lijn” als een rookie-aanvaller Jason Tate Hij bedacht het en beloofde elkaar om het lawaai van Harden’s saga te blokkeren en te vechten na een teleurstellende start van het seizoen.

Tate zei: “We kwamen bij elkaar, spraken erover en het was vanavond te zien – net bij elkaar, en de junkhondenmentaliteit.” “Dat wilden we vanaf het begin van het seizoen. Er zijn veel spelers – in het team, de technische staf en General Motors – iedereen heeft veel te bewijzen.”

READ  PS5 Showcase-evenement op 16 september: kunnen we de prijs te weten komen?

De Rockets, die 2-6 waren met Harden in uniform, staan ​​nu dit seizoen op 2-0 toen hij niet langer de permanente favoriet is voor MVP. Ze slagen erin om dit spel te winnen ondanks het spelen zonder een van de bewezen core ball-spelers, waarbij Harden verdwijnt. Commerciële overname Victor Oladipo Hij is nog niet bij het team gekomen, en John Wall (Ontsteking van de knie) en Eric Gordon (Smal onderbeen) buiten door blessures.

De totale salarissen voor de negen beschikbare raketten bedragen in totaal $ 34,9 miljoen, bijna $ 6 miljoen van wat Harden dit seizoen verdient.

“Elke speler in het team heeft vertrouwen in ons vermogen om de klus te klaren”, zei hij. Sterling bruin, Die dient als de minimale veteraan en heeft 23 punten en 7 rebounds per overwinning. “Dit is precies wat het is. Er zijn de afgelopen jaren en begin dit jaar veel dingen aan de gang geweest waar ik geen controle over heb … Ik heb zojuist een paar dingen gehoord en wist de waarheid niet of wat dan ook.”

“Maar dat is niet iets wat ik kan controleren. Dit is iets waar ik me zorgen over maak. Ik maak me zorgen over het feit dat ik hier wegga en hard ga spelen en overwinningen behalen en beter worden. Dat is het.”

Tate, die 1,80 meter lang is en 230 pond, die twee seizoenen in Australië speelde nadat hij in 2018 uitschakelde, vulde de leegte met een punt vooruit die Silas ertoe bracht een vergelijking te maken na de wedstrijd met een andere brede linkshandige speler. Anthony Mason, de ster van New York Knicks en Charlotte Hornets. Tate behaalde 13 punten, 5 rebounds en 10 assists en werd sindsdien de eerste rookiespeler van de Rockets. Steve Francis In 2000 om dubbele hulppunten te scoren. Hij gaf ook veel cruciale verdedigende acties.

READ  Choi Suk-hyeon: Voordat ze zelfmoord pleegde, vroeg triatleet haar moeder om 'de zonden bloot te leggen' van haar vermeende misbruikers

‘Hij moest van alles een beetje doen,’ zei Silas. “Of het nu ging om aanvallen, spelers plaatsen of overschakelen naar topscorers, hij deed het vanavond allemaal. Het was erg leuk om te zien.”

De Rockets speelden met vreugde en passie die ze misten, terwijl de bereidheid van Harden om te handelen – plus zijn inspanningen om het voor elkaar te krijgen, zoals een verblijf in een trainingskamp – hoog boven de franchise uitdoemde. Het was een solide eerste stap voor een team dat nu een “ware richting” heeft, zei Gordon na de ochtendgevecht, terwijl Harden’s saga zich ontvouwde.

‘Het is iets waarop beslist moet worden voortgebouwd’, zei Silas. “We willen daar niet veel van bereiken, maar het was een kleine, harde en dappere groep die een manier vond om te winnen zonder een basale genezer van de bal op de grond. Tegen een heel goed team. De manier. Dus ze verenigen zich allemaal voor een speciale overwinning, maar we moeten erop voortbouwen en er niet alleen comfortabel bij zijn.

“Ziel is iets waar ik veel over geloof en waar ik veel over praat, en we hadden een ziel vanavond. De jongens hunkerden naar elkaar. Ze waren veerkrachtig.”

More from Madison Garrett
Blitz Challenge met vrouwelijke topspelers
De twee jonge dames waren in de Muzychuk-flat in Lviv, Oekraïne, waar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *