De iOS-ontwikkelaar heeft het slimme huis gemaakt dat we allemaal echt willen

GIF: Bastian Andelevsky / YouTube

Op een dag zullen we gemakkelijke intelligentie hebben We hebben allemaal beloofd om het huis te proberen, maar het zal moeten worden opgelost door Sommige getalenteerde mensen die echt begrijpen waarom slimme mensen bestaan Het huis zoals we het kennen is kapot. Ontwikkelaar Bastian Andlejevski Alleen maar Maak een eenvoudige iOS-app dat is gebaseerd op augmented reality En de iPhone U1 Ultra Wide-chip controle over de kamer Vol met slimme apparaten heel eenvoudig.

Net als autonome auto’s en papierloos kantoor, smart Het huis is een verbijsterend idee dat belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met onze huizen. Maar het concept dat we beloofden En hoe slim Het huis werkt vandaag Twee totaal verschillende dingen. We naderen de tijd dat het huis elke uitgevoerde opdracht onmiddellijk herkent en elk apparaat en elektrisch apparaat op afstand kan worden bediend of zelfs onafhankelijk kan worden bediend. Na het kennen van uw voorkeuren en antipathieën.

Dit is niet slim Ons huis nu. In plaats van dat al deze slimme dingen onzichtbaar en moeiteloos zijn, hebben we talloze mobiele apps om doorheen te fietsen, en zelfs meer concurrerende normen terwijl bedrijven proberen hun slimme apparaten en protocollen een industriestandaard te maken. Er is een licht aan het einde van de tunnel zoals een slim wereldwijd De standaard van het huis wordt het materiaal genoemd Het wint aan kracht en meer bedrijven stemmen ermee in om hun slimme apparaten goed samen te laten werken, maar er is nog genoeg over. Ruimte voor verbeteringen en slimme manieren om smartphone-interactie te vereenvoudigen, legt Andelefski uit.

met Een speciale iOS-app genaamd Point, Andelefski’s bedrijf maakt gebruik van de ultrabrede U1-chip die Apple sinds de iPhone 11 in zijn smartphones heeft opgenomen (HomePod mini en AirTags hebben de technologie ook, maar het kan niet worden gebruikt door een derde partijen) en augmented reality via het ARKit-platform van Apple om een ​​bestand te maken Net zo intuïtieve thuisinterface als de draadloze tv-afstandsbedieningen die we al tientallen jaren gebruiken.

Ultrabreedband is een ander draadloos protocol dat gebruikmaakt van geavanceerde technologieDe frequentie van korteafstandsradiosignalen om andere apparaten in de buurt nauwkeurig te lokaliseren en ermee te communiceren. Hij zij Het biedt betere en nauwkeurigere prestaties dan zowel Bluetooth als GPS. Het gezichtsveld van de Apple U1-chip in de iPhone is beperkt, Maar door het te combineren met de ruimtelijke waarneming van augmented reality, werkt de app van Andelefski op dezelfde manier als vinden De app, zoals deze HomeKit compatibel met Smart Huishoudelijke apparaten zoals licht LED’s verschijnen als stippen op het scherm waardoor dit mogelijk is De gebruiker wijst eenvoudig naar iemand die hij moet bedienen.

Afhankelijk van het type apparaat waarnaar uw iPhone en Point-app verwijzen, kan de context-Gevoelige bedieningselementen verschijnen automatisch op het scherm. Voor eenvoudige slimme lampen verschijnen een eenvoudige aan / uit-knop en schuifregelaar voor helderheid, maar voor duurdere lampen die van kleur veranderen, wordt ook een instelbaar kleurenwiel aan de mix toegevoegd. Als het een thermostaat is, wordt in plaats daarvan de temperatuurknop weergegeven.

Het werkt allemaal moeiteloos en soepel in de video van Andelefski, maar de app wel Helaas, slechts een prototype dat een aantal zeer dure breedband-ontwikkelingshardware nodig heeft om het werk gedaan te krijgen. De installatie hoeft echter niet exclusief te zijn voor het huis van Andelefski en de iOS-ontwikkelaar hoopt dat de hardwaremaker contact zal opnemen om dit prototype tot een betaalbare consument te maken. product, maar iedereen die al moeite heeft gehad om zijn huis slim te maken, zal waarschijnlijk graag een klein fortuin in deze upgrade steken.

READ  Het eerste computerbureau van Secretlab houdt uw kabels onder controle met behulp van magneten
Written By
More from Lesley Curry
De DualSense-controller verbetert bijvoorbeeld PS5-games
Wat kunnen de haptische feedback en adaptieve triggers van de PS5-controller doen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *