De klassieke Quake krijgt een likje verf voor een verjaardag

De aankondiging kwam tijdens QuakeCon, de jaarlijkse fanconferentie van het klassieke schietspel. Quake, uitgebracht in het midden van de jaren 90 als vervolg op het legendarische schietspel Doom, is vooral beroemd geworden vanwege zijn krachtige multiplayer-functies.

MachineGames, dat nu de rechten op Doom en Wolfenstein en de originele Creator ID-software bezit, heeft de game geüpdatet voor alle schermresoluties tot 4K. Verlichting, 3D-modellen en andere grafische systemen zijn ook volledig gereviseerd.

Er zijn lokale en online multiplayer-opties in het spel. Dat laatste is niet platformafhankelijk: als je op PlayStation speelt, kun je ook tegen spelers op Xbox, pc of Nintendo Switch spelen.

Uitbreidingspakketten

De game bevat de twee originele uitbreidingspakketten, het vervolg “Dimension of the Past” en de nieuwe uitbreiding, “Dimension of the Machine”. Deze nieuwe versie van Quake is nu te koop voor €10 voor pc, Xbox, moderne PlayStations en Nintendo Switch. Als je Quake al in je Steam-bibliotheek hebt, krijg je de verbeterde versie gratis.

Een paar jaar geleden kreeg ook de opvolger Quake II een upgrade. Het belangrijkste doel van deze heruitgave was om de nieuwe ray tracing-technologie voor NVIDIA grafische kaarten te demonstreren. Quake II RTX is nog steeds gratis te downloaden.

READ  2019 Nvidia Shield TV-modellen Update downloaden: nu downloaden
More from Madison Garrett

Camera-update voor Galaxy S20 en Note 20 beschikbaar zonder patch van oktober

Samsung brengt in ons land updates uit voor de Galaxy S20- en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *