De Lakers winnen Game 4 in verlenging, waardoor de Grizzlies op het punt staan ​​te worden uitgeschakeld in de play-offs

Lakers-aanvaller LeBron James viert feest na het scoren tegen de Grizzlies tijdens een overwerkfout van Game 4 maandagavond in de Crypto.com Arena. (Wally Scalig/Los Angeles Times)

Oudere motoren hebben meer tijd nodig om op te warmen.

LeBron James En Anthony Davis, de Lakers-veteraan met de meeste verantwoordelijkheid en de zwaarste lasten, was in de eerste 48 minuten niet goed genoeg.

Nou ja, de eerste 47 minuten 59,2 seconden.

Met een regel van 0,8 sloeg James een krachtig schot in de banken om verlengingen af ​​te dwingen, en met extra minuten om de voorgaande vier kwartalen goed te maken, namen James en Davis het over en scoorden. Lakers‘De eerste negen punten binnen.’ 117-111 overuren overwinning boven grizzlyberen.

James zou dingen oppikken met een rijscore om het in verlenging te bezegelen, huilend en prijzend voor de menigte met de overwinning die op het punt stond binnen zijn bereik te komen.

De Lakers reizen nu woensdagavond af naar Memphis voor Game 5, waar ze de kans krijgen om de reeks met een overwinning af te sluiten.

Lakers-aanvaller Anthony Davis pakte een rebound van Grizzlies-aanvaller Xavier Tillman.
Lakers-aanvaller Anthony Davis pakte een rebound van Grizzlies-aanvaller Xavier Tillman tijdens het tweede kwartaal op maandag in de Crypto.com Arena. (Wally Scalig/Los Angeles Times)

James eindigde met 22 punten en 20 rebounds, carrièrehoog. Het is het eerste naseizoen 20/20 door een Laker sinds Shaquille O’Neal het deed in de NBA Finals van 2004.

Maandag, het moment waarop de Lakers’ streak de ene of de andere kant op kon slaan, moest vooral sporadisch gespeeld worden. Er waren te veel overtredingen, te veel fluiten, te veel gemiste schoten en te veel overtredingen om het spel een betekenisvol verloop te geven.

READ  Aliaksei Protas scoorde vier doelpunten in zijn eerste 14 wedstrijden met Dinamo Minsk. Hij staat op de tweede plaats in KHL-doelen onder spelers onder de 20.

Het betekende dat de Lakers en de Grizzlies binnen enkele ogenblikken moesten winnen, basketbal op zijn best, elke box eruit, elke dribbel, elke beslissing die van vitaal belang was om de minimale hoeveelheid momentum te grijpen die beschikbaar was op het stuk van het veld.

D’Angelo Russell maakte een van die stukken, waarbij hij in korte tijd drie driepuntsschoten sloeg in de vierde om het nerveuze publiek energie te geven. Austin Reeves had het in een mum van tijd, net als Jared Vanderbilt, Dennis Schroeder en Troy Brown Jr.

Reeves leidde zelfs de Lakers met 23 punten, aangezien Davis slechts 12 punten bij elkaar kon schrapen.

Maar toen de Lakers het nodig hadden, met een kans om in de laatste seconden de leiding te nemen met een 3-1 voorsprong op het spel, konden James en Davis het grote spel niet vinden.

Lakers-bewaker Austin Reeves viert zijn driepunter tegen de Grizzlies door naar het ijs in zijn aderen te wijzen.

Lakers-bewaker Austin Reeves viert maandag zijn driepunter tegen de Grizzlies in het tweede kwart van Game 4. (Wally Scalig/Los Angeles Times)

James vond de cut van Rui Hachimura, een van de sterren van de eerste drie games, in de cut met nog 10,8 seconden te gaan, maar Jaren Jackson, Jr. wist snel de dunk aan de rand uit, terwijl de Grizzlies onderweg scoorden.

Nadat Memphis had gescoord, hadden de Lakers nog een laatste schot.

Eindelijk, met nog 0.8 te gaan, arriveerde James.

Desmond Bean voerde Memphis aan met 36 punten, maar de Lakers hielden All-Stars Ja Morant en Jaren Jackson Jr. op een totaal van 33 punten op 13-uit-37 schietpartijen.

Gedurende het grootste deel van het reguliere seizoen en vooral de onderkant ervan, compenseerden de Lakers veel van hun aanvallende tekortkomingen door de vrije worplijn te raken, waardoor ze de competitie met een ruime marge aanvoerden van David Ruddy.

READ  De Datsun 280Z was de eerste auto met een gelicentieerde videogame

De Lakers scoorden gemiddeld 26,6 vrije worpen per wedstrijd, en hun 20,6 trappen waren de tweede na Philadelphia.

Voor de eerste keer in deze serie overtroffen de Lakers de 26,6 punten in pogingen en kregen ze 27 tackles in Game 3.

“Ik denk gewoon dat we op de hellingen moeten blijven spelen. We kunnen niet controleren of de scheidsrechters fluiten”, zei Darvin Hamm voor de wedstrijd. “We moeten gewoon fysiek blijven spelen aan de aanvallende kant. Nogmaals, zoals ik al zei, zet goede schermen op, geen stabiliteit, niet overmatig peilen, want hoe meer je de bal vasthoudt en extra dribbelt, hoe harder de verdediging en hoe sterker je zult zijn.

“De snelheid, de helling, gewoon meedogenloos het glas aanvallen, de verf aanvallen, de rand aanvallen, alles.”

Hoewel de Lakers niet in staat waren om het juiste tempo op te brengen en de fluitjes niet zo vaak kwamen als de Lakers hadden gewild, hielden spelers routinematig hun gezicht vast of gaven ze een teken aan de scheidsrechters om te callen terwijl de actie aan de andere kant van de lijn doorging. veld.

De start van Davis werd weerspiegeld in Game 2, toen hij bijna volledig ondoeltreffend was aan het aanvallende einde toen de Lakers agressief probeerden de bal van de rand te krijgen.

“Natuurlijk kan ik beter”, zei hij na het verlies van de Lakers. “…Ik kan geen nacht als vanavond doorbrengen en verwachten dat we winnen.”

Lakers-bewaker Dennis Schroeder versloeg Grizzlies-bewaker Ja Morant in verlenging maandag in Game 4. (Wally Scalig/Los Angeles Times)

Na geweldig te zijn geweest in Game 3, viel Davis terug toen de Grizzlies hem tot de tweede helft zonder velddoelpunt vasthielden dankzij een combinatie van intense verdedigende interesse en een voorsprong die bij elke misser van Davis kleiner leek.

READ  Pokémon Go-makers Niantic verontschuldigt zich voor recente controverses

Om de problemen nog groter te maken, ging Davis hard naar de grond nadat hij de volle snelheid in de overgang had gemist en in het tweede kwartaal op zijn rechterkant landde. Houd zijn rechterheup vast voor de rest van de helft. Gelukkig voor de Lakers hadden ze Davis, James of D’Angelo Russell niet nodig om vroeg veel aanvallend werk te doen – hun rolspelers waren klaar om de gaten op te vullen voordat Davis laat grote innings maakte.

De Lakers openden door de eerste vijf schoten te missen voordat Vanderbilt de bal sloeg bij een aanvallende rebound. Hij scoorde vervolgens de eerste zeven punten van het team en maakte een paar triples in zijn openingsploeg om te voorkomen dat de Lakers achterop raakten.

Vervolgens voerden Reeves en Brown Jr. de aanval op, waarbij James in de flow kwam en de Lakers een voorsprong van 15 punten opbouwden.

Maar Memphis, zoals het deed in Game 3, verwelkte niet.

In de laatste vier minuten van de eerste helft zetten de Grizzlies de Lakers onder druk door hun defensieve druk op te voeren.

De Lakers misten hun laatste zeven schoten in het kwart toen de Grizzlies voor rust helemaal tot binnen twee van Bane’s drie schoten sloten.

Aquarius ving Bane in zijn beste tempo van de serie, iets dat doorging in het tweede kwartaal toen de Grizzlies een voorsprong van zes punten opbouwden.

De Lakers hadden moeite om de stand in evenwicht te brengen op Roy Hachimura’s drie lay-ups, maar Morant versloeg Buzzer met een eenhandig schot op Hachimura om Memphis op voorsprong te houden, waardoor de weg vrijkwam voor James en de Lakers om de controle over te nemen.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk Los Angeles Times.